Căutare Live

Algele maro, folosite in tratamentul acneei

Potrivit unor studii recente, algele maro ar putea fi utilizate in tratamentul acneei. Un ingredient activ din aceste plante elimina bacteria care cauzeaza cosurile.

Cercetatorii au facut mai multe studii folosind algele maro care se gasesc doar pe coastele Marii Britanii si Frantei. Rezultatele arata ca acestea reduc cu peste 50% acneea de pe fata, in doar 8 saptamani. De asemenea, s-a constatat si o reducere a punctelor negre cu peste 60%.

Studiul a fost realizat pe tineri cu varste cuprinse intre 14 si 21 de ani care sufereau de acnee vulgara. Acestia au fost impartiti in doua grupe. Prima grupa a folosit produse pe baza de alge maro, iar cea de-a doua produse clasice de ingrijire.

Dupa 14 zile, s-a observat ca acneea incepea sa se vindece la cei care au utilizat algele maro, iar dupa doar 8 saptamani aceasta disparuse aproape complet.

Cercetatorii au identificat o substanta din algele maro numita Phycosaccharide ACP. Aceasta elimina bacteria vinovata de aparitia inflamatiilor pe ten, in special la adolescenti.

Studiul a fost publicat in revista oficiala a Asociatiei Dermatologilor din Marea Britanie.

Sursa: dailymail.co.uk

FOTO: swisscorr.com

Depresia ar putea fi tratata cu narcise si ghiocei... Sudoku, mai eficace decat morfina: Distragerea atentiei diminueaza durerea fizica...
Parteneri
Obiceiuri la care e indicat să renunți după vârsta de 60 de ani. Cum să-ți păstrezi echilibrul în viață
Procesul de îmbătrânire poate fi unul extrem de frumos. Acest lucru se întâmplă mai ales dacă ai avut parte de o viață echilibrată și activă. Cu toate acestea, anumite probleme de sănătate pot pune în dificultate calitatea vieții. Vestea bună este că multe din aceste obstacole se pot evita cu ajutorul unor obiceiuri la care e indicat să renunți după vârsta de 60 de ani.
Catine.ro
Ultimele știri