Se știe că rinichii îndeplinesc rolul importat în organism, de filtrare a toxinelor din sânge, de aceea trebuie să ne păstrăm rinichii sănătoși.
Statisticile spun că 10% dintre româniu suferă de afecțiuni la rinichi și dintre aceștia, foarte mulți tineri.
O mulțime de vicii cum ar fi: alcoolul, fumatul, mâncarea nesănătoasă și stresul duc la îmbolnăvirea rinichilor.
Cea mai frecventă boală a rinichilor este litaza, adică depunerea de calculi pe rinichi, care, din păcate, în ziua de azi apare din ce în ce mai des la tineri. Aceasta este legată de lipsa de hidratare și regimul alimentar nesănătos.
Mai sunt frecvente stenozele canalului urinar care pot fi fie din naștere, sau din cauza unor eliminări de fragmente litiazice care induc leziuni.
Foarte importat de reținut este a se merge la toaletă la timp, pentru că staza urinară favorizează infectiile, anumite tumori, sau chiar litiaza!
Cele mai frecvente simptome de afecțiuni la rinichi sunt durerile lombare, usturimile urinare, urinarea frecventă, urinarea cu sânge, etc.
Există o serie de tratamente medicamentoase care in anumite cazuri de litiază pot să dizolve anumiți calcul. În ziua de azi majoritatea pietrelor la rinichi se dizolvă prin metode minim invazive, fără intervenții chirurgicale clasice cu tăieturi mari, deschise.
Primele investigații sunt analizele medicale incluzând sumarul de urină, apoi o ecografie, sau alte investigații imagistice: tomograf sau RMN.
Chirurgia robotică, rezolvă în ziua de azi mai multe probleme mai complicate, robotul permite o vedere tridimensională și poate ajunge în locuri mai puțin accesibile.
Secretele detoxifierii organismului. Care sunt avantajele și dezavantajele unei cure detox... Vitamina D menţine oasele sănătoase și întărește sistemul imunitar! Iată ce alimente conțin această vitamină...