Căutare Live

Cât de periculos este dezinfectantul pentru mâini?

Dezinfectantul de mâini este unul dintre cele mai folosite produse de curățare a mâinilor și a obiectelor, și cel mai des este utilizat de copii! Mamele, din grija de a-și proteja copiii îi învață să folosească în fiecare moment dezinfectantul gel,dacă nu au apă cu care să se curețe. Ceea ce nu știe majoritatea persoanelor este că acest produs poate afecta grav organismul dacă este folosit constant!

Dezinfectantul pentru mâini este unul dintre cele mai folosite produse de curățare a mâinilor și a obiectelor, și cel mai des este utilizat de copii! Mamele, din grija de a-și proteja copiii îi învață să folosească în fiecare moment dezinfectantul gel dacă nu au apă cu care să se curețe. Ceea ce nu știu majoritatea persoanelor este că acest produs poate afecta grav organismul dacă este folosit constant!

Dezinfectantele duc la absorbția de bisfenol A (BPA), care dereglează sistemul endocrin. Această substanță, deși este toxică, intră în compoziția majorității produselor din plastic. Mai multe studii dovedesc faptul că dezinfectanții din comerț conțin chimicale precum izopropil miristrat și propilen glicon, care cresc capacitatea de absorbție a pielii, și, implicit, măresc riscurile pătrunderii în organism a acestor substanțe toxice.

Specialiștii recomadă să înlocuim dezinfectantele pentru mâini cu alte produse, precum uleiurile esențiale, care au proprietăți antibacteriene și antifungice. Însă, potrivit medicilor, mult mai eficiente decât toate aceste produse sunt apa cu săpunul care combinate au capacitatea de a distruge orice microb.

(sursa: Realitatea)

Sfinții 40 Mucenici. Ce se întâmplă în organism dacă bei ”44 de pahare cu vin”... Zeci de români infectați cu Febra Q! Așa se transmite această boală. Autoritățile au recunoscut că există probleme...
Ultimele știri