Antena Căutare

Ce se întâmplă cu organismul tău dacă introduci spirulina în alimentație?

Spirulina este o algă verde-albăstruie răspândită pe toate continentele cu excepția Antarcticii. Ea nu are nevoie de mai mult de câteva picături de apă pentru a se trezi la viață, iar atunci când este uscată se transformă într-o pulbere fină, ușor de folosit pentru a fabrica suplimente alimentare sau pentru a intra în compoziția unor preparate alimentare ca limonada, smothie-urile, salatele sau diferite deserturi.

Spirulina este o algă verde-albăstruie răspândită pe toate continentele cu excepția Antarcticii. Ea nu are nevoie de mai mult de câteva picături de apă pentru a se trezi la viață, iar atunci când este uscată se transformă într-o pulbere fină, ușor de folosit pentru a fabrica suplimente alimentare sau pentru a intra în compoziția unor preparate alimentare ca limonada, smothie-urile, salatele sau diferite deserturi.

Citește și: Socată. Băutură răcoritoare tradițională românească

Istoria consumului de spirulină a început cu secole în urmă, în timpul imperiului Aztec. Izvoarele istorice confirmă faptul că aztecii consumau spirulină pentru a prinde puteri, dar obiceiul lor a luat sfârșit odată cu venirea conchistadorilor în America de Sud.

În epoca modernă, spirulina a fost redescoperită în Mexic în anul 1960 și de atunci și până în zilele noastre a devenit cea mai studiată plantă din întreaga lume. Ea este considerată un aliment complet cu care omul ar putea supraviețui fără a se confrunta cu probleme de sănătate chiar și hrănindu-se exclusiv doar cu ea.

Articolul continuă după reclamă

Cui este recomandată spirulina și în ce condiții?

Spirulina are un conținut mare de iod și de aceea nu se recomandă persoanelor care suferă de hipertiroidism deoarece le poate agrava condiția bolii. De asemenea, cei cu afecțiuni renale, ar trebui să consulte un medic de specialitate înainte să înceapă o cură cu spirulină. Dar cu excepția acestor două tipuri de afecțiuni, nu există alte contraindicații cu privire la consumul de spirulină.

Spirulina se recomandă și copiilor de peste trei ani pentru o creștere sănătoasă. În cazul adolescenților administrarea spirulinei trebuie să se facă în mod special în perioadele școlare solicitante pentru creșterea puterii de concentrare.

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei kombucha în fiecare zi, potrivit nutriționiștilor

Pentru vegetarieni spirulina reprezintă o sursă importantă de proteine și minerale. Din cauză că nu consumă carne, aceștia pot suplini aportul de substanțe nutritive necesare corpului introducând în dieta lor spirulina.

Sportivilor de asemenea, li se recomandă consumul de spirulină pentru creșterea masei musculare. Consumată în mod regulat și în cantitatea potrivită în funcție de greutatea corpului lor și intensitatea mișcării ea le dă celor care depun un efort fizic intens energia și forța necesare.

Adulții, în general, ar trebui să consume spirulină pentru creșterea imunității și fortificarea corpului. Aportul mare de fier al spirulinei îi ajută pe aceștia să elimine riscul anemiei și a multor altor afecțiuni determinate de o dietă neechilibrată.

Cum influențează spirulina organismul uman?

Când începi o cură cu spirulină, efectele pozitive ale acesteia se simt imediat deoarece ea are următoarele proprietăți:

・Oferă energie

Clorofila din spirulină nu ajută doar mediul înconjurător în prevenirea poluării, ci și organismul uman. În combinație cu vitaminele, mineralele, acizii grași și proteinele din spirulină ea energizează corpul.

・Vindecă nenumărate afecțiuni

Spirulina acționează ca o barieră împotriva virușilor ajutând bolnavii să se vindece mai ușor prin creșterea imunității. Prin consumul de spirulină se pot combate afecțiunile aparatului respirator precum rinitele alergice sau astmul.

・Protejează ficatul și îl întărește

Ficatul este un organ intern cu o proprietate de refacere extraordinară. În cazul persoanelor cu un stil de viață mai puțin sănătos, el se vindecă rapid prin renunțarea la vicii și sprijinirea lui cu suplimente alimentare care promovează refacerea, precum spirulina.

・Contribuie la detoxifierea organismului

Chiar și în cazul otrăvirii cu arsenic, spirulina și-a demonstrat eficacitatea fiind un supliment alimentar recomandat în dietele de detoxifiere. Ea elimină metalele grele din corp, ajutând la curățarea organelor interne de toxine.

・Este eficientă în tratamentul candidozei

Spirulina are proprietăți antimicrobiene, eliminând microorganismele dăunătoare din corpul uman. De asemenea, controlează dezvoltarea florei bacteriene, fiind promovată ca tratament naturist, fără efecte secundare.

・Ajută la refacerea țesutului epitelial

Pielea și mai ales tenul au nevoie de spirulină pentru a-și menține elasticitatea. În plus, prin faptul că elimină toxinele din organism, spirulina ajută la recăpătarea unei nuanțe sănătoase a tenului, eliminând efectele nocive ale nicotinei și substanțelor din alcool.

・Contribuie la menínerea sănătății oaselor și dinților

Pentru oase sănătoase și dinți albi și puternici este bine să consumi preparate cu spirulină sau în cazul unor afecțiuni grave ale sistemului osos, să o administrezi ca supliment alimentar. Mineralele pe care le conține aceasta ajută la întărirea și refacerea celulelor osoase.

・Ajută pe cei care își doresc să slăbească eficient

Spirulina este foarte bogată în nutrienți, dar nu îngrașă! După consum, aceasta dă o senzație plăcută de sațietate, eliminând pofta de alimente nesănătoase, bogate în grăsimi.

Un renumit medic recomandă consumul zilnic a trei lingurițe de bicarbonat de sodiu și miere. Ce se întâmplă în organism ... Te vei gândi de două ori înainte să mai consumi ceai la plic! Iată ce pericole te așteaptă...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Exclusiv Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x