Live acum
Prime Time 20:30Raman cu tine

Ce afecțiuni grave poți suferi dacă înghiți pastă de dinți

Pasta de dinți și apa de gură sunt cel mai des folosite de către o mulțime de lume. Puțin știu încă că acestea nu sunt chiar atât de benefice precum par. În caz de înghițire se poate jaunge la afecțiuni grave!

Pasta de dinți și apa de gură sunt cel mai des folosite produse de către o mulțime de lume. Puțin știu însă că acestea nu sunt chiar atât de benefice precum par. În caz de înghițire se poate ajunge la afecțiuni grave!

Apa de gură este menită să elimine bacteriile prin substanţele dezinfectante pe care le conţine, dar ea se foloseşte doar pentru a clăti gura şi nu trebuie înghiţită nici măcar în cantităţi mici. Multe produse de acest gen conţin alcool, dar şi alte substanţe periculoase, de exemplu clorhexidină, peroxid sau salicilat de metil. Intoxicaţia cu acelti compuşi poate duce la dureri abdominale, greaţă, ameţeală, dureri de cap, probleme de respiraţie, puls rapid, dureri în gât, vărsături cu sânge. În cazuri grave – de exemplu la copiii care au înghiţit cantităţi mari de apă de gură – se poate ajunge la pierderea cunoştinţei, comă şi chiar deces.

Evident, se poate întâmpla să înghiţi puţină apă de gură, chiar dacă eşti adult. În acest caz e posibil să ai dureri de stomac, diaree sau greaţă, simptome care vor trece în scurt timp.

Şi pasta de dinţi conţine substanţe care pot fi periculoase în cantităţi mari – este vorba de fluorura de sodiu şi triclosan. O linguriţă de pastă de dinţi înghiţită de un copil de 20 de kilograme poate avea efecte serioase: diaree, vărsături şi greaţă, stare de slăbiciune, tremurături, convulsii şi chiar atac de cord.

(sursa: realitatea.net)

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro