1. Cantareste fiecare aliment consumat
Inainte de a lua micul dejun, cantareste cantitatea de cereale pe care ti-ai turnat-o in bol, ca in fiecare dimineata. De data asta insa, compara rezultatul cantarului cu informatiile de pe cutia de cereale si anume cate calorii contine o portie normala. Daca bolul tau de cereale depaseste acea portie, calculeaza cu cat si vezi daca iti permiti sa asimilezi caloriile in plus.
Majoritatea mananca exact ce i se serveste in farfurie; in plus, cei mai multi sunt tentati sa consume cu 50% mai mult decat in mod normal cand au la indemana un bol si o lingura mare (rezultat la care a ajuns studiul privind consumul de inghetata din Jurnalul American de Medicina Preventiva). De aici rezulta ca cea mai buna metoda de a impiedica excesele este cantarirea alimentelor.
Ai nevoie de: cesti cu masuratoare si linguri de diferite marimi; lingurita pliabila pentru servirea cerealelor de dimineata, pastrata in cutia de cereale, pungi mici in care sa pastrezi portii de o persoana de snackuri, branza, etc.
2. Mai multe proteine pentru un corp atletic
Consumul de proteine de-a lungul intregii zile, la fiecare masa, intareste musculatura si te ajuta sa ramai la greutatea ideala - proteinele sunt mai greu digerate si mentin cantitatea de zahar din sange la un nivel normal, prevenind foamea.
Incearca: un sfert de cana de seminte de soia coapte (13 g de proteine), jumatate de cana de edamame (boabe de soia tinere; 11 g proteine), 2 linguri de unt de arahide servite cu o banana (9 g proteine), 2 felii de branza slaba si un mar (7 g proteine).
3. Coloreaza fiecare masa!
Inarmeaza-te cu legume si fructe - rosii, galbene, verzi, portocalii si violet. Acestea sunt bogate in vitamine si minerale, au putine calorii si foarte multe fibre - cheia unui slabit de durata. Nu conteaza daca sunt proaspete, fierte sau la conserva, alimentele colorate trebuie sa ocupe macar un sfert din farfuria ta.
Citeste tot articolul pe GSP.ro!
Foto: www.boyswillbeboys.za.net