Antena Căutare

Cum a murit un bărbat din cauza gripei puternice, deși vaccinat. Sfaturi pentru cum am putea să ne păzim de îmbolnăvire

Gripa l-a răpus pe un bărbat din Argeș, care, deși era vaccinat, a murit sub gravitatea bolii. Informația a fost confirmată de Ministerul Sănătății. Acesta este al treilea deces provocat de virusul gripal în țara noastră

Cum a murit un bărbat din cauza gripei puternice, deși vaccinat. Sfaturi pentru cum am putea să ne păzim de îmbolnăvire
Sfaturi pentru cum am putea să ne păzim de îmbolnăvire

Bărbatul avea 78 de ani, iar imunitatea sa a fost afectată, chiar dacă era vaccinat din cauza faptului că suferea și de boli cronice. În general, virusul gripal poate duce la deces în cazul unora dintre persoanele nevaccinate și extrem de rar în cazul celor vaccinate.

Un bărbat din județul Argeș care era vaccinat, a murit din cauza unei gripe puternice.

Activitatea gripală a evoluat cu intensitate scăzută, numărul cazurilor de gripă clinică este cu 40% mai mic comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, iar numărul deceselor înregistrate în acest sezon este 3, comparativ cu 34, în perioada similară din sezonul precedent, arată datele publicate astăzi de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Cum ne păzim de gripă

Când vine vorba de sănătate, niciodată nu fac lucruri după ureche. Pun întrebări speciaștilor și răspunsurile le împărtășesc cu voi. Cum deosebim viroza de gripă, cînd trebuie să facem vaccin, cine nu are voi să se vaccineze, cum trebuie să mîncăm și cât trebuie să dormim, are vitamina D vreun efect în întărirea imunității?

Întrebări pe care le-am adresat doamnei doctor Mela Stanculete, Concierge Doctor la Clinica Intermedicas, medic cu dublă specializare – medicină de familie și medicină generală.

Să definim, clar, de la început, cum facem diferenţa între o viroză şi o gripă.

- Sunt amândouă tipuri de infecţii virale. Diferenţa, cu certitudine, se face doar prin analize de laborator, prin detectarea virusurilor gripale, dar arareori este nevoie în practica clinică. În general, trebuie să ne orienteze către diagnosticul de gripă evoluţia spre agravare sau simptomele foarte intense cum ar fi febra foarte mare asociată cu stare generală foarte alterată, durerile musculare. Da, aceste simptome pot exista şi în alte tipuri de viroze. Atunci când există dubiu de diagnostic, medicul, în urma consultaţiei, va decide necesitatea de a face sau nu testele antigripale pentru că, în majoritatea situaţiilor, gripa nu are nevoie de tratament antiviral, ci de tratamentul simptomelor. Şi-atunci, testarea este doar cu notă informativă până la urmă, ca rezultat.

Ce putem face pentru a preveni virusurile?

- Ceea ce e bine să facem, în general, pentru a preveni infecţiile. Să avem o viaţă echilibrată, echilibrată alimentar, în sensul de a mânca, de a nu sta nemâncaţi, de a avea un minimum de trei mese pe zi, un aport de nutrienţi, şi macro şi micronutrienţi echilibraţi după toate principiile nutritive, să facem exerciţiu fizic regulat, să ne îmbrăcăm adecvat vremii respective şi să nu ne forţăm norocul. În sensul în care, dacă simţim că ne încearcă o viroză, să nu plusăm prin a umbla dezbrăcaţi, a face efort fizic foarte intens sau a intra în colectivităţi unde sunt oameni cu simptome de viroze deja.

Continuarea AICI

Temperaturile scăzute din sezonul rece afectează tenul! Ce trebuie să faceţi şi ce creme să folosiţi... Trebuie să știi asta! Ce ne prelungește viața cu încă 9 ani și ne ajută să ne păstrăm intactă sănătatea psihică și fizic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x