Dacă vreți să eliminați mirosul de țigară din casă și nu știți cum, iată câteva sfaturi despre cum putem elimina acest miros neplăcut. Dacă le veți respecta în casa voastră nu va mai mirosi a țigară.
Oțet - o soluție optimă pentru eliminarea mirosului de țigară de pe țesături
Dacă stăm prea mult într-o încăpere în care s-a fumat, există posibilitatea ca a doua zi hainele să ne miroasă a fum. Același lucru este valabil și pentru lucrurile din locuința noastră. Mirosul va persista în casă după ce s-a fumat cu doar câteva ore înainte.
Pentru a elimina mirosul neplăcut din casă nu o să avem cum să scoatem toate lucrurile din ea, dar putem scoate pernele, lenjeria de pat, păturile, perdele, pe care le putem spăla la mașină, la program de spălare la rece. La spălare este indicat să punem 2 cești cu oțet.
Apoi, indiferent ce facem, nu trebuie să le uscăm la temperatură mare, fiindcă se pare că aceasta reactivează mirosul de fum. Cel mai bine este să le lăsăm să se usuce la soare. În acest fel eliminarea mirosului va fi și mai eficientă.
În ceea ce privește lucrurile mai mari, mai voluminoase, este bine să le apelăm la o curățătorie profesională.De asemenea, și perdelele și draperiile le putem duce la curățătorie, pentru a fi siguri că ele nu se vor deteriora în mașina noastră de spălat.
Odată ce am spălat lucruri și mirosul de țigară a dispărut, nu trebuie să le ținem în casa în care încă miroase a fum. Cel mai bine este să le punem în niște saci de gunoi mari și să le depozităm în altă parte până reușim să eliminăm mirosul din restul casei.
În cazul în care mai multe camere au fost afectate de mirosul de țigară, trebuie să luăm fiecare cameră pe rând. Odată ce am eliminat mirosul dintr-o cameră trebuie să închidem camera, pentru ca mirosul din celelalte camere să nu pătrundă în ea.
Bicarbonatul de sodiu, o soluție pentru covoare și mobilier
După ce am scos majoritatea obiectelor mici și moi din cameră, vor rămâne probabil obiecte mari cum ar fi mobilierul, saltelele și covorul. Pentru aceste articole, bicarbonatul de sodiu va fi cel mai bun prieten al nostru.
Trebuie să dăm cu o cantitate generoasă de bicarbonat de sodiu pe toate suprafețele moi și dure din locuința noastră. Punem bicarbonat de sodiu într-un cană mai mare și apoi îl împrăștiem pe covor și mobilier. Vom continua până când covorul, mobilierul, saltelele vor fi acoperite cu un strat de bicarbonat de sodiu. Acesta ar trebui să arate ca un strat subțire de zăpadă.
Apoi, lăsăm bicarbonatul să acționeze circa 30-60 de minute. Încet, putem freca saltelele sau canapeaua cu acesta. Cât bicarbonatul absoarbe mirosul de pe suprafețele moi, putem curăța suprafețele dure.
Utilizarea de oțet pe pereți
Indiferent dacă este vorba de țigări sau de o lumânare, fumul va pluti prin aer și se așaza pe prima suprafață dură cu care intră în contact. Se poate așeza pe jumătatea superioară a pereților și a tavanelor, pe podea.
Pentru a elimina fumul și mirosul neplăcut, cea mai bună soluție este cea cu oțet și apă. Este suficient să umplem jumătate de găleată cu aproximativ 75% oțet și 25% apă. Fiindcă această soluție se va murdări repede, este bine să folosim cantități mici pe care să le schimbăm freccvent. Astfel, soluția va fi mereu curată.
Apoi trebuie să înmuiem o cârpă în această soluție, să o stoarcem bine și să încerpem să ștergem peretele începând cu colțul de sus. Clătim apoi cârpa și repetăm acțiunea trecând la o altă porțiune.
Continuăm așa până când toate părțile peretelui au fost curățate. Apoi trecem la tavan. Acest lucru nu trebuie făcut cu meticulozitate, este suficient să ștergem puțin pereții cu acest amestec pentru ca mirosul de țigară să dispară.
Aspirarea bicarbonatului de sodiu din cameră
După ce am terminat de șters pereții trebuie să aspirăm bicarbonatul de sodiu din cameră. Așa că, trebuie să punem în funcțiune aspiratorul pentru a curăța mobilierul, covorul și saltelele. După ce am aspirat, iar pereții s-au uscat, putem lua o pauză.
Dacă încă mai miroase a țigară putem repeta etapa cu bicarbonatul de sodiu, într-o altă zi. După ce vom repeta de câteva ori această etapă, va fi aproape complet eliminat.
La fel putem proceda și într-un birou. Însă, dacă nu vrem să facem noi curățenie putem apela la Conex Clean, firmă de curățenie din București. Specialiștii în curățenie de la această firmă se ocupă de curățenie în birouri și nu numai.
Aceștia așteaptă să-i contactăm pentru a ne scăpa de grija curățeniei!
Dietă cu care slăbești un kilogram pe zi. Și nici măcar nu trebuie să te înfometezi!... Este oficial! S-a descoperit că există „gripa bărbatului” și se manifestă în cel mai cumplit mod posibil!...