Ecstasy ar putea trata unele forme de cancer!

De la pastila "recreationala", considerata "drog", pilula de ecstasy este foarte aproape de a deveni o adevarata vedeta in lumea medicala. Cercetatorii Universitatii din Birmingham (Anglia) au constatat recent ca o forma derivata din ecstasy ar putea trata cu succes leucemia si limfoma - doua din cele mai prezente forme de cancer al sangelui.

Denumita si MDMA, pastila de ecstasy a fost modificata in laborator si s-a constatat, pe teste facute pe soareci, ca noua forma are o putere mai mare de 100 de ori de a suprima celulele canceroase decat orice alt medicament.

Ecstasy era oricum cunoscuta pentru proprietatile de a trata pacientii care au cancere derivate din celulele albe, insa doza recomandata pentru a trata afectiunea era prea periculoasa pentru sanatatea pacientului, fiind chiar mortala - de aceea s-a recurs la modificarea formulei chimice a pastilei.

Practic, daca se va putea obtine in mod legal si sigur noua forma de ecstasy, aceasta ar putea fi folosita de medici pentru tratarea pacientilor care au forme de cancer datorate sangelui.

Tousi, se preconizeaza ca va fi nevoie de un minimum de 5 ani pana cand se va putea dezvolta o pastila de ecstasy sigura pentru sanatatea umana, fiindca in prezent, doza care ar putea trata cancerul ar fi insa fatala din cauza socului in care ar intra pacientul din cauza proprietatilor energizante ale pastilei.

Foto: dailymail.co.uk

Ultimele știri