În plină pandemie globală de Covid-19, oamenii de ştiinţă încearcă să înţeleagă cât mai repede modul de infectare, iar în acest context oamenii încearcă să îşi protejeze plămânii, iar vaporii eliberaţi de utilizatorii de ţigări electronice pot da naştere la îngrijorări cu privire la posibilitatea transmiterii de către aceştia de agenţi patogeni microscopici prin aer, notează Evening Standard, care a adresat o întrebare în acest sens Serviciului de Sănătate Publică din Anglia (Public Health England) .
„Evaluarea independentă a dovezilor efectuată de Public Health England în 2018 a constatat că, până în prezent, nu s-au identificat riscuri pentru sănătate ale vapatului pasiv în rândul persoanelor expuse indirect. (...) Nu există dovezi în prezent conform cărora coronavirusul poate fi contractat în urma expunerii la vaporii ţigărilor electronice, a declarat Rosanna O’Connor, director al Departamentului pentru tutun, alcool şi droguri.
În schimb, recomandarea NHS este în continuare aceea ca oamenii să se spele cu regularitate pe mâini timp de 20 de secunde, cu apă şi săpun, întotdeauna atunci când ajung acasă sau la serviciu.
Dacă apa şi săpunul nu sunt disponibile, ar trebui să se utilizeze gel dezinfectant pentru mâini.
De asemenea, oamenilor li se recomandă să îşi acopere nasul şi gura cu un şerveţel sau cu mâneca – nu cu mâinile – atunci când tuşesc sau strănută.
Şerveţelele trebuie aruncate imediat la coş, iar mâinile spălate.
NHS adaugă că oamenii nu trebuie să îşi atingă ochii, nasul şi gura dacă mâinile nu sunt curate.
Sursa : news.ro
5 alimente care te ajută să scapi de anxietate în izolare! Ce recomandă nutriționistul Gianluca Mech... Noul tip de coronavirus, mai periculos decât se credea. Cât supraviețuiește, de fapt, pe suprafețe...