Termenul hipnoza provine din cuvantul grecesc „hypnos", care inseamna somn, dar hipnoza este, de fapt, o stare profunda de relaxare, ce poate avea niveluri diferite. In timpul unei transe hipnotice, oricat ar fi de profunda, persoana ramane intotdeauna constienta de ceea ce se intampla.
Imbunatateste viata personala
Hipnoterapia ajuta la rezolvarea multor probleme atat pentru trup, cat si pentru minte, iar transa este elementul de baza al hipnozei.
Efectele hipnozei ajuta beneficiarul sa-si cunoasca mai bine propriile resurse aflate in stare latenta si sa le utilizeze pentru a se simti mai bine sau pentru a depasi situatii stresante sau dramatice.
Aceasta tehnica faciliteaza acomodarea la noi situatii, schimbarea unor comportamente daunatoare, renuntarea la unele obiceiuri sau dependente nedorite, realizarea scopurilor propuse, inlaturarea obstacolelor care stau in calea succeselor.
Terapeutul lucreaza la nivelul subconstientului pacientului, invitandu-l sa renunte la ideile daunatoare si sa le inlocuiasca cu altele, potrivite valorilor sale. Intre sedintele de hipnoza pacientul este ajutat sa intreprinda un efort personal, in functie de problema cu care se confrunta.
Inconstientul, „depozitul secretelor"
Metoda hipnoterapiei ajuta, de asemenea, la imbunatatirea vietii personale, familiale si sociale, realizeaza optimizarea relatiilor interpersonale (in familie, la serviciu, intr-o competitie), contribuie foarte mult la rezolvarea problemelor de diferite nuante ivite pe linie materna sau paterna, faciliteaza intelegerea reciproca si acceptarea intre generatii, da alt sens vietii de cuplu.
Tehnica poate fi utilizata la fel de bine pentru adulti, tineri, precum si pentru copii.
Hipnoza nu implica tratament medicamentos, nu este invaziva si nu presupune eforturi fizice sau psihice. Subiectul hipnotizat nu are motive sa se teama deoarece are permanent posibilitatea de a tine sub control ceea ce se petrece.
Plecand de la realitatea inconjuratoare, clientul este ajutat sa calatoreasca prin universul sau interior, sa aiba tangenta cu mentalul sau inconstient - „depozitul" a celor mai multe informatii care controleaza cea mai mare parte a vietii noastre.
Astfel, cel hipnotizat realizeaza cat mai bine contactul cu el insusi, isi cunoaste potentialul si reuseste sa-l dezvolte.
Citeste Revista Felicia
Monica Anghel a slabit in timpul sarcinii... VIDEO! Sfaturi pentru vacanta...