Căutare Live

Împrumutatul căștilor este un obicei periculos! Nici nu bănuiești la ce pericole te expui!

Experții au ajuns la concluzia că nu este deloc indicat să împrumuți cuiva căștile tale cu care asculți muzică. Motivul te va uimi!

Acest obicei poate să îți afecteze sănătatea

Experții au ajuns la concluzia că nu este deloc indicat să împrumuți cuiva căștile tale cu care asculți muzică. Motivul te va uimi!

Căștile sunt un cuib de bacterii, ca de altfel alte obiecte intens folosite, dar curățate foarte rar, așa încât împrumutarea lor nu este recomandabilă.

Experta precizează în primul rând că cerumenul din urechi joacă un rol primordial, protejându-ne de germeni și de praf. "Fiecare om are propria sa floră bacteriană în urechi, este normal și acest lucru nu provoacă infecții", spune un expert.

Situația devine problematică în contextul deplasărilor peste tot cu căștile — ele sunt puse în geantă, pe câte o masă, etc. "Cercetări efectuate în acest sens au demonstrat că prin căști crește de 11 ori numărul bacteriilor prezente în urechi", citează Agerpres.

Folosești lumânări parfumate? Ferește-te de ele, fiindcă sunt un adevărat pericol pentru sănătate!

Din acest motiv împrumutarea căștilor nu este deloc o idee bună. Chiar dacă este vorba de partenerul cuiva sau de vreun membru al familiei, din partea acestuia vin noi bacterii, care pot provoca ciuperci, coșuri, otite sau alte infecții.

Soluția recomandată este dezinfectarea căștilor cel puțin o dată pe săptămână, păstrarea lor într-o cutiuță și mai ales renunțarea la a le împrumuta indiferent cui.

Beneficii nebănuite ale fasolei! Ce se petrece în organismul tău atunci când o consumi... Pisează câteva pastile de aspirină și aplică-le pe păr de trei ori pe săptămână. Vei uita imediat de tratamentele scumpe...
Ultimele știri