Căutare Live

Invenţia care ar putea ajuta mii de oameni! Un nou tratament împotriva acneei are rezultate spectaculoase

Ai probleme cu coşurile? Petreci minute bune în faţa oglinzii pentru a le ascunde? Câţiva dermatologi din Israel au creat o spumă specială ce ar putea fi soluţia salvatoare pentru mii de oameni.

Un tratament sub forma unei spume antibiotice te scapă de acnee

Ai probleme cu coşurile? Petreci minute bune în faţa oglinzii pentru a le ascunde? Câţiva dermatologi din Israel au creat o spumă specială ce ar putea fi soluţia salvatoare pentru mii de oameni.

Tratamentul este administrat prin aplicarea spumei pe piele şi masarea uşoară a acesteia, iar în urma testelelor efectuate pe 150 de pacienţi, medicii au observat o reducere a numărului de coşuri cu circa 72%, pe o perioadă de trei luni.

Spuma conţine o substanţă antibiotică, minociclină, un medicament care este folosit de mult timp ca tratament pentru acnee, dar sub formă de pastile şi cu efecte secundare majore, cum ar fi ameţeli, greaţă şi diaree. Avantajul pe care îl are spuma este că substanţa activă nu mai trebuie să fie filtrată de organism înainte de a ajunge la locul infecţiei provocate de bacteriile care produc acneea, iar efectele secundare ale minociclinei pot fi astfel mult reduse.

Spre deosebire de geluri şi creme, spuma este absorbită mult mai repede şi lasă mai puţine reziduuri lipicioase pe piele. Noul tratament va intra în ultima fază de testare anul viitor şi ar putea apărea pe piaţă în aproximativ doi-trei ani.

10 lucruri pe care nu le știai despre căpșuni... Sănătate pe muchie de cuțit! Ce mănâncă angajații români la birou?...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri