Antena Căutare

Îți place mâncarea gătită de mama ta? După ce vei citi ce spun medicii, o vei refuza cu siguranță!

Mâncarea ca la mama acasă e cea mai bună şi cea mai sănătoasă. Nutriţioniştii americani au descoperit, însă, că mâncarea gătită în casă nu e chiar atât de sănătoasă precum ne imaginăm.

Ciorbă de la mama

Mâncarea ca la mama acasă e cea mai bună şi cea mai sănătoasă. Nutriţioniştii americani au descoperit, însă, că mâncarea gătită în casă nu e chiar atât de sănătoasă precum ne imaginăm.

Motiv pentru care, orice femeie se străduieşte să respecte cu sfinţenie reţetele învăţate acasă. Şi mai ales, să dozeze în mod identic ingredientele. Nutriţioniştii americani au descoperit, însă, că mâncarea gătită în casă nu e chiar atât de sănătoasă precum ne imaginăm. De acord, alegem ingredientele cu mâna noastră, dar credeţi că ceapa aceea prăjită şi legumele călite sunt exact ce ne trebuie.

Mâncarea ca la mama acasă e cea mai bună şi cea mai sănătoasă. Şi nu încercaţi să spuneţi cuiva că nu este aşa. Nu contează că mama găteşte cu multă prăjeală, cu mult ulei şi cu multă carne de porc. E făcută de mama? Da! Deci e sănătoasă.

Acasă şi dacă ţi-o face mama ştii ce pune, de fapt, toate mamele folosesc cam aceleaşi produse, de la piaţă, de la bunici.Principalul motiv pentru care americanii susţin că mâncarea pregătită acasă nu este mai sănătoasă o reprezintă generozitatea cantităţilor de ingrediente nesănătoase pe care le adăugăm.

„Calitatea ingredientelor folosite şi doza de dragoste pe care o punem în mâncare este clar superioară a ceea ce se găseşte în comerţ. Însă, noi avem tendinţa să exagerăm şi să folosim mult mai multe ingrediente decât ar fi cazul. Încă nu avem cultura, încă nu avem educaţia alimentară încât să renunţăm complet la tot ceea ce înseamnă condimente procesate”, spune Mihaela Costin, nutriționist.

Doar că gătitul acasă, mai ales după reţetele tradiţionale româneşti, ne poate îmbolnăvi.

Cu toate acestea, dacă ne-am obişnuit să călim din greu ceapă sau să adăugăm smântână la aproape orice, s-ar putea ca la restaurant să găsim preparate mult mai sănătoase.

Asta nu înseamnă că nu mai trebuie să mâncăm acasă sau să începem să dăm o mulţime de bani pe mâncarea din comerţ. Pur şi simplu, trebuie să avem o grijă deosebită atunci când alegem cum şi cât punem într-un preprat, ca acesta să fie şi sănătos, dar şi gustos.

Te-ai gândit vreodată că poţi mânca prăjituri delicioase şi poţi slăbi în acelaşi timp? Nutriționiștii au găsit soluția!... Ți-e poftă de niște sărmăluțe ca la mama acasă? Mai gândește-te! Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci asta!...
Horoscopul zen al lunii iunie. Cum reușesc nativii să treacă peste probleme în această vară
Dacă nu credeai până acum, există chiar și un horoscop zen al lunii iunie. De fapt, îl...
Horoscopul zilei de 1 iunie 2023. Gemenii sunt sfătuiți să facă ce le place cu adevărat. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 iunie 2023 spune că Gemenii sunt sfătuiți să facă ce le place cu...
Parteneri
Ciambella cu cireșe și cocos. Rețetă de prăjitură din bucătăria italiană
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x