Este vorba despre aerosolul Aveeno Protect + Refresh şi patru produse de protecţie solară Neutrogena, şi anume aerosolurile Beach Defense, CoolDry Sport, Invisible Daily Defense şi UltraSheer.
Laboratorul farmaceutic Johnson and Johnson retrage de pe piață mai multe produse
Laboratorul retrage tuburile de spray de toate dimensiunile, indiferent de factorul de protecţie solară (SPF), care sunt vândute în întreaga ţară de către retaileri.
Gigantul precizează că a descoperit benzen în urma unor teste pe care le-a efectuat el însuşi, dar şi alt laborator.
O anchetă în vederea stabilirii felului în care a ajuns această substanţă în produse se află în curs.
J&J anunţă că acţionează în vederea retragerii tuturor acestor produse de pe rafturile magazinelor, îndeamnă ca aceste produse să nu mai fie folosite şi precizează că produse achiziţionate pot fi rambursate prin intermediul serviciului pentru clienţi.
Laboratorul afirmă într-un comunicat că ”nu se aşteaptă ca folosirea acestor produse să aibă consecinţe negative asupra sănătăţii” şi că a decis să le retragă ca măsură de ”precauţie”.
El îşi îndeamnă clienţii, în acest comunicat, să folosească alte produse pentru a se proteja împotriva cancerului de piele.
Ce este benzenul și cât de periculos este
Benzenul este o substanţă chimică extrem de inflamabilă, foarte prezentă în mediu, care poate cauza cancer, printr-o expunere repetată la un nivel mare al acestei substanţe, potrivit news.ro.
El poate afecta sistemul imunitar şi poate împiedica celulele să funcţioneze în mod normal, potrivit Centrelor americane de Controlul şi Prevenţia Bolilor (CDC).
Efectele acestei substanţe chimice diferă în funcţie de faptul dacă este inhalată accidental, înghiţită sau ajunge pe piele ori haine.
Simptomele variază de la ameţeală şi palpitaţii, la convulsii şimoarte în cazul expunerii la un nivel mare de benzen.
J&J, cu sediul la New Brunswick, în New Jersey, precizează că a anunţat Agenţia americană a medicamentului (Food and Drug Administration, FDA) cu privire la retragerea acestor produse.
Cum alegi crema de plajă și ce factor de protecție trebuie să aibă, în funcție de tipul pielii
Crema cu factor de protecție UV este importantă, atât când mergem în vacanță, la mare sau la munte și ne expunem mai mult la soare, dar și în restul timpului, pentru că tenul nostru are nevoie de protecție în fața razelor soarelui.
Crema cu factor de protecție solară este necesară pentru că soarele, în afară de efectele lui benefice asupra organismului (ajută la sintetizarea vitaminei D), poate avea şi urmări neplăcute vizibile pe piele, atunci când ne expunem necontrolat. Și anume: îmbătrânire prematură, pete pe piele sau chiar apariţia cancerului de piele.
Dermatologii recomandă aplicarea cremei cu minim 15-30 minute înainte de a ieşi în soare. Machiajul poate fi aplicat peste cremă. Există numeroase produse de machiaj care promit protecţie solară cu SPF de minim 15, dar nu este recomandat să te bazezi pe ele, deoarece nu te pot proteja de-a lungul întregii zile.