Pentru a o ajuta să fie mereu la un nivel maxim de protecție, imunitatea noastră trebuie susținută. Creșterea acesteia se poate face cu ajutorul alimentației corecte. Știm că cel mai important este să admnistrăm alimente și suplimente ce conțin vitamina C, dar mai există și alte ingrediente pe care nu ar trebui să le ignorăm, dacă ne dorim o imunitate mai crescută. În continuare am enumerat alimentele ce nu ar trebui să lipsească din nicio dietă, dacă ne dorim o creștere constantă a imunității:
Vitamina C
De-a lungul timpului, vitamina C și-a dovedit eficiența și aportul indubitabil pe care îl aduce în fortificarea sistemului imunitar. Organismul uman nu produce de unul singur vitamina C, drept pentru care vitamina trebuie administrată prin alimentație.
Aproape toate citricele sunt bogate in vitamina C, așa că ar trebui să alegem ce ne place cel mai mult dintre: portocale, grapefruit, lămâi, kiwi, clementine, mandarine etc. De asemenea, legumele de culoare verde și roșu sunt bogate în această vitamina și aduc un beneficiu major sănătății noastre.
Vitamina D
Vitamina D este mai mult un hormon necesar organismului. Rolul acesteaia este de a absorbi calciul din intestin și de a-l conduce în fluxul sangvin. Însă, vitamina este foarte importantă în formarea sistemului osteo-articular la copii și menținerea acestuia într-o stare cât mai bună, la persoanele adulte.
O cantitate suficientă de D se poate administra și dacă ne expunem pielea 15 minute la soare, iar din alimentație, din peștele gras (precum sardinele, macroul și somonul), din laptele de vacă și din produsele lactate, în general. Mai mult, o serie de alimente precum cerealele integrale și unele produse din magazine sunt imbogățite cu vitamina D3 în mod special.
Seleniu
Pentru că este un oligoement, seleniul este necesar organismului în cantități mai reduse decât vitaminele sau mineralele, însă acest lucru nu-l face mai puțin important. El este foarte important pentru funcția de reproducere, metabolismul hormonilor tiroidieni, sinteza ADN și protecția împotriva daunătorilor oxidativi, a bolilor inflamatorii și a infecțiilor.
Nucile de Brazilia, fructele de mare și organele animale sunt cele mai bogate surse de seleniu. Destul de generoase în acest oligoelement mai sunt și: carnea, cerealele, produsele lactate și ouăle.
Zinc
Zincul este recunoscut ca mineralul responsabil pentru imunitate, fertilitate și pentru sănătatea pielii, a părului și a unghiilor.
Pe lângă suplimentele alimentare, zincul se poate admnistra din: carnea roșie (crustaceele, carnea de vită, porc, oaie, miel), legume (broccoli, sfeclă roșie, ciuperci, cartofi, sparanghel, varză, morcovi, varză de Bruxelles, salată verde, dovleac, spanac și roșii), fructe (ananas, mango, căpșune, portocale, banane, caise), pește, fructe de mare, lactate, ouă și nuci.
ViroProtect – suplimentul alimentar benefic imunității
ViroProtect Rapid de la Naturalis este un supliment alimentar, pentru susținerea sănătății sistemului respirator și a sistemului imunitar.
Cu gust de zmeură, suplimentul are în compoziție o combinație de nouă ingrediente active speciale, cu rol în mentinerea sănătății organismului: seleniu, zinc, vitaminele C și D, rutin și extracte de lumânărică, soc, Pelargonium sidoides și salcie-albă.
Seleniul, zincul, vitaminele C și D din compoziție au rolul de a întări funcționarea sistemului imunitar. Extractul de flori de lumanarica calmează gâtul iritat și ajută la menținerea confortului căilor respiratorii, alături de extractul de rădăcină de Pelargonium sidoides.