Patrunjelul si telina sunt eficiente in combaterea cancerului la san

O substanta care se gaseste in patrunjel si telina poate ajuta la vindecarea cancerului la san, informeaza Huffington Post.

Oamenii de stiinta americani au descoperit ca apigenina din patrunjel si telina are un efect asupra tumorilor canceroase asociate cu hormonul progestin, care este cunoscut pentru ca mareste riscul de a face cancer la san.

Apigenina lupta impotriva cancerului la san in trei feluri: omoara celulele canceroase, previne inmultirea lor si reduce actiunea unei gene asociate cu dezvoltarea cancerului.

Efectele apigeninei au fost testate pe soareci carora le-au fost implantate celule canceroase. S-a constatat ca in cazul celor care au fost tratati cu apigenina vasele de sange care alimentau celulele canceroase aveau un diametru mai mic. Astfel, se impiedica dezvoltarea acestor celule.

Foto: hepta.ro

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri