Pizza şi shaorma. Asta mănâncă majoritatea angajaţilor români la serviciu. Alimentele de tip fast-food sunt gustoase, unele au chiar mai puţine calorii decât o mâncare sănătoasă, dar sunt un pericol pentru sănătate. Specialiştii în nutriţie avertizează că excesul poate duce la diabet şi creşte riscul apariţiei cancerului de colon.
Pizza, tăiţeii de orez şi shaorma. Sunt alimentele preferate de români, când vine vorba de comenzile făcute pe internet de la birou. Datele oferite de un site specializat în analizarea comenzilor arată că puţini sunt cei care preferă mâncarea tradiţională. Zilnic, există un sfert de oră de aur, în care numărul comenzilor din restaurantele care livrează mâncare, creşte cu 50%.
Paradoxal, mâncarea preferată de angajaţii români, pizza, are şi cele mai puţine calorii. Cel mult 300. Caloriile cele mai multe se ascund în mâncarea tradiţională. O porţie de fasole cu ciolan, de exemplu, conţine între 500 şi 550. Chiar dacă unele alimente de tip fast-food nu sunt un pericol pentru siluetă, sănătatea poate fi afectată.
Ca să nu ne îmbolnăvim, specialiştii în nutriţie ne sfătuiesc să consumăm alimente cât mai proaspete şi neprăjite.