Se poate transmite coronavirusul prin alimente? OMS a dat verdictul, după ce China a anunțat că a decoperit virusul în mâncare de import

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a explicat dacă noul coronavirus se poate transmite sau nu prin alimente, după ce China a anunţat că a descoperit virusul în alimente de import.

Se poate transmite coronavirusul prin alimente? OMS a dat verdictul, după ce China a anunțat că a decoperit virusul în mâncare de import

profimediaimages.ro

„Nu credem că noul coronavirus se poate transmite prin alimente. Dacă am înţeles bine, China caută virusul pe ambalaje, a testat sute de mii şi a găsit foarte puţine, sub 10 eşantioane pozitive”, a declarat cercetătoarea Maria Van Kerkhove, citată de AFP.

„Totuşi, ştim că virusul poate rămâne o vreme pe suprafeţe” şi „am dat indicaţii, împreună cu FAO - Organizaţia Naţiunilor Unite pentru alimentaţie şi agricultură, cu privire la normele de securitate şi muncă” în sectorul alimentar”, a completat cercetătoarea OMS.

La rândul său Michael Ryan, director pentru situaţii de urgenţă la OMS, a declarant că oamenii nu trebuie să se teamă nici în privința alimentelor, nici a ambalajelor alimentare sau a lanţului alimentar.

„Alimentaţia noastră în ceea ce priveşte COVID este sigură: nu există date care să demonstreze că alimentele sau lanţurile alimentare participă la transmiterea virusului”, a adăugat Ryan, amintind de necesitatea respectării precauţiilor de utilizare cum sunt spălarea pe mâini sau procesarea alimentelor.

„Nu trebuie exacerbate astfel de informaţii, oamenii se tem deja destul de pandemie”, a conchis responsabilul OMS.

Autoritățile din China au anunțat că au descoperit urme de coronavirus în alimente

Autoritățile chineze au anunțat joi că au descoperit urme de coronavirus într-un lot de aripioare de pui congelate livrate din Brazilia. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Shenzhen spune că virusul a fost descoperit pe suprafața produselor.

Lista de alimente ce te protejează împotriva COVID-19! Brânza cu mucegai, între ele! „Pacienții care au murit nu aveau în corp vitamina ce se găsește în acestea”

Toate persoanele care ar fi putut intra în contact cu produsul au fost testate pentru coronavirus, însă rezultatele au fost negative. Loturile de produs deja vândute vor fi urmărite și confiscate, au anunțat autoritățile.

Un mit despre coronavirus, dovedit a fi real! Germanii garantează că funcționează! Soluția simplă împotriva transmiterii virusului. „Se inactivează imediat!”

Acesta nu este primul astfel de caz. Miercuri, în oraşul Wuhu au fost găsite urme de coronavirus în pachete de creveţi importate dintr-o altă țară latino-americană, Ecuador, în timp ce în oraşul-port Shandong urme de coronavirus s-au descoperit pe ambalaje de pește congelat.

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri