- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Nu există masă fără salată de roşii şi castraveţi în timpul verii. Unii specialişti, însă, susţin că aceste două legue nu trebuie niciodată asociate. Motivele sunt destule, explică aceştia
Salata de roşii şi castraveţi este nelipsita de pe masa romanilor în zilele calde de vară. Nutriţioniştii spun, însă, ca aceste două alimente nu ar trebui asociate la aceeaşi masă. Motivele?
În primul rând, castraveţii sunt alimente alcaline, iar roşiile - acidifiante. Când le combinăm se formează săruri, care precipită şi nu pot fi digerate.
De asemenea, castraveţii conţin ascorbinază - o enzimă care distruge vitamina C. Este cunoscut faptul că roşiile sunt foarte bogate în vitamina C, aşa că consumând salată din aceste legume, organismul n-o va putea absorbi. şi astfel salată noastră devine inutilă.
Un al treilea motiv ar fi acela conform căruia aceste două legume cosumate împreună îngreunează funcţionarea normală a ficatului.