Recent, oamenii de știință au studiat mai atent problema și au descoperit cum pot oamenii să trăiască mai mult. Secretul este la îndemâna tuturor!
Consumul de alimente bogate în cereale integrale contribuie la reducerea riscului de mortalitate legat de bolile cardiovasculare sau de cancer, potrivit unei analize a mai multor studii.
"Aceste rezultate vin să confirme sfaturile nutriționiștilor care recomandă consumul zilnic a cel puțin 48 de grame de astfel de alimente pentru a ameliora sănătatea în mod durabil și a preveni riscul unei mortalități premature", a subliniat Qi Sun, profesor la Harvard și autorul principal al cercetării.
Potrivit acesteia, persoanele care consumă 70 de grame de cereale integrale pe zi au un risc global de mortalitate mai scăzut cu 22% față de cele care nu consumă astfel de alimente. Mai precis, riscul de mortalitate legat de bolile cardiovasculare și de cancer înregistrează o scădere de 23% și, respectiv, 20% în cazul persoanelor care consumă cantitatea amintită de cereale integrale.
Studiile precedente au demonstrat deja că a consuma cerealele integrale reduce riscul de boli cardiovasculare, diabetul de tip 2 și echilibrează flora intestinală.
Cercetătorii notează că aceste alimente conțin multiple substanțe bioactive care ar putea fi benefice pentru sănătate. Pe de altă parte, aceste alimente sunt bogate în fibre, fapt ce reduce producerea de colesterol, potrivit Agerpres.
Potrivit recomandărilor făcute de American Heart Association, cel puțin jumătate din cerealele consumate trebuie să conțină integral secară, grâu, orz sau orez brun.