Dacă nu mănânci bananele cu coaja neagră, după ce o să afli asta sigur o să îţi pară rău. Motivul? Acestea sunt recomandate de către toţi specialiştii în nutriţie
Bananele foarte copate, cu coaja moale, cu pete maronii sau chiar cu coaja neagră, conţin unele substanţe excepţionale pentru sănătatea noastră, aceste substanţe active găsindu-se doar în bananele ajunse la maturitate.
Bananele foarte copate conţin TNF (Tumour Necrosis Factor) – o substanţă foarte activa asupra celulelor tumorale, pe care le atacă şi de ucide. TNF este folosit în oncologie pentru a trata pacienţii cu cancer, iar bananele coapte conţin un TNF natural foarte puternic.
Un grup de cercetători japonezi de la Universitatea din Tokyo, conduşi de profesorul Senji, au studiat efectele mai multor alimente asupra animalelor de laborator, după descoperirea conţinutului ridicat în factori anticancerigeni pe care bananele coapte îl prezintă.