Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:00iUmor

Studiu: Orientarea sexuala a unui individ poate fi citita in privirea acestuia

Dilatarea pupilei poate indica orientarea sexuala a oamenilor, sunt de parere cercetatorii americani, care s-au bazat in acest studiu pe o metoda cunoscuta mai ales in Italia renascentista.

Potrivit cercetatorilor de la Universitaea Cornell, SUA, ochii indica daca o persoana este atrasa sexual de o femeie sau de un barbat. Pe scurt, marirea pupilelor fata de o persoana de acelasi gen arata ca individul in cauza are inclinatii homosexuale. Marirea pupilelor ca o metoda de a emana sexualitatea este cunoscuta inca din secolul XVI, cand italiencele foloseau picaturi speciale de ochi, pentru o privire seducatoare.

"Daca un barbat sustine ca este heterosexual si i se dilata pupilele atunci cand vede o doamna atragatoare, asta inseamna ca spune adevarul", este de parere Ritch Savin-Williams, coordonatorul studiului. Autorii studiului mai spun ca dilatarea pupilelor este un raspuns la stimulii externi, printre acestia numarandu-se chiar si obiecte, precum o carte preferata sau un articol vestimentar mult dorit.

Studiul a fost realizat pe un esantion de aproximativ 300 de persoane, heterosexuali, bisexuali si homosexuali. Voluntarii au fost pusi sa se uite la o serie de filmulete, care ilustrau, pe rand, o femeie care se masturba, apoi un barbat si, intr-un final, imagini cu continut neutru. Cu ajutorul unei camere de filmat, participantilor li s-a masurat nivelul de dilatare al pupilelor.

Recomandari