Antena Căutare

Care sunt destinațiile turistice unde trebuie prezentat Certificatul COVID

Sezonul vacanțelor și al concediilor este tot mai aproape, însă înainte de a plecat într-o destinație turistică asigură-te că știi țările în care restricțiile anti-COVID au fost ridicate. Iată ce state au păstrat obligativitatea prezentării certificatului verde.

Sezonul vacanțelor și al concediilor este tot mai aproape, însă înainte de a plecat într-o destinație turistică asigură-te că știi țările în care restricțiile anti-COVID au fost ridicate.

Shutterstock

După doi ani de pandemie a venit timpul ca vacanța mult visată să devină realitate pentru mulți turiști. Românii sunt foarte dornici să viziteze alte țări, chiar dacă prețurile au crescut odată cu venirea verii peste tot, înclusiv la noi în țară.

Pentru că în ultimii doi ani au hotărât să vadă doar plajele din România din cauza pandemiei de COVID-19, tot mai muți români se gândesc la o vacanță exotică în destinații precum Grecia, Spania, Italia, Turcia etc.

Citește și: Cele mai frumoase castele din Europa. Destinații de basm pentru anul 2022

Ce țări au păstrat obligativitatea prezentării certificatului verde

Înainte de a pleca într-o vacanță cât mai departe de România, turiștii trebuie să știe că unele țări au păstrat obligativitatea prezentării certificatului verde, iar altele au decis să ridice toate restricțiile anti-COVID.

Citește și: Cum a descris Delia destinația unde care a sărbătorit Paștele. Ea și soțul ei au ales diferit și scump

În rândurile de mai jos vor fi prezentate câteva destinații turistice care și-au păstrat sau au renunțat la Certificatul COVID, potrivit adevarul.ro.

Spania

Spania se numără printre țările care au păstrat obligativitatea prezentării certificatului verde. Cei care aleg să călătorească aici sau se află doar în trecere trebuie să arate certificatul verde care atestă vaccinarea împotriva COVID-19. Doar minorii cu vârste de până în 12 ani nu sunt nevoiți să prezinte Certificatul COVID.

Pentru a intra într-o destinație turistică din Spania trebuie ca turiștii să fie vaccinați cu schema completă, pe care au efectuat-o în urmă cu 14 zile. De altfel, nu trebuie să treacă mai mult de 270 de zile de la data administrării ultimei doze de vaccinare. În caz contrar trebuie dovada efectuării boosterului.

De asemenea, se mai poate trece granițele Spaniei cu test de COVID-19, RT-PCR făcut cu 72 de ore înainte sau un certificat care atestă trecerea prin boală, nu mai vechi de 180 de zile.

Italia

Și Italia a păstrat obligativitatea prezentării certificatului verde. Cei care vor să intre în țară și nu sunt vaccinați trebuie să stea în izolare 5 zile, ca mai apoi să efectueze un test molecular sau antigen pentru COVID-19, relatează sursa citată mai sus.

Este de reținut faptul că în Italia se menține încă obligativitatea purtării măştii în spaţiile închise.

Franța și Portugalia

Turiști pot intra în Franța și Portugalia doar cu prezentarea certificatului verde, efectuare unui test de COVID-19 sau cu un certificat care atesta trecerea prin boală.

Grecia

De la 1 iunie 2022, Grecia a eliminiat obligativitatea prezentării certificatului verde pentru toate categoriile de turişti, indiferent de statul de provenienţă. În plus, țara a păstrat obligativitatea purtării măștii în spațiile închise, în mijloacele de transport, avioane, trenuri şi ambarcaţiuni maritime. Cei care nu sunt nevoiți să poarte măștile medicinale sunt persoanele cu probleme respiratorii și copiii cu vârste până în 3 ani.

Turcia

Toate persoanele care vin în Turcia, exceptându-le pe cele aflate în tranzit aeroportuar, trebuie să completeze obligatoriu un formular de intrat cu 72 de ore înainte de se îmbarca. Acesta poate fi prezentat în formă printată sau digitală pe telefon. De asemenea, turiștii care vin cu avionul în Turcia și sunt vaccinați cu un ser din lista OMS sau Turcia, au dovada trecerii prin boală în ultimele şase luni, cu condiţia ca intrarea în Turcia să aibă loc începând cu a 28-a zi de la rezultatul primului test PCR pozitiv, un test negativ PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte sau unul rapide antigen efectuat cu maximum 48 de ore înainte nu vor mai sta în carantină.

Citește și: Chefi fără limite, filmat în două anotimpuri: „Ne încălzeam mâinile la aragaz”

În cazul în care turiștii se vor infecta cu Coronavirus în Turcia, hotelierii îşi rezervă dreptul de a imputa plata carantinării.

Bulgaria

Bulgaria se numără printre țările care au renunțat la restricțiile anti-COVID. Turiștii pot intra în țară pe orice punct de trecere al frontierei dacă vor prezenta un document de călătorie valabil.

Marea Britanie

În Marea Britanie, turiștii sunt nevoiți să prezinte certificatul verde dacă și-au propus să călătorească acolo, conform sursei citate mai sus.

Zodii care sunt atente la curățenie. Nativii care se preocupă întotdeauna de aspectul casei lor
Există anumite zodii care sunt foarte atente la curățenie. Acești nativi au o adevărată...
Horoscopul zilei de 31 mai 2023. Berbecii își sărbătoresc relațiile de prietenie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 31 mai 2023 spune că Berbecii își sărbătoresc relațiile de prietenie....
Parteneri
Dulce de leche sau dulceață de lapte. Un sos cremos irezistibil de gustos
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x