Căutare Live

Românii vor merge în vacanță pe baza unui cod de bare. Ce presupune măsura impusă de la 1 iulie, în Grecia

Românii vor merge în concediu în Grecia pe baza unui cod de bare. Măsura intră in vigoare de la 1 iulie și presupune inclusiv completarea unui chestionar online, cu 48 de ore înainte de intrarea în ţară.

Românii vor merge în vacanță, în Grecia, pe baza unui cod de bare

Profimedia Images

Turiştii care vor ajunge în Grecia începând cu 1 iulie vor trebui să completeze un chestionar online, cu 48 de ore înainte de intrarea în ţară, şi vor primi un cod de bare care va determina dacă trebuie să fie supuşi unui test de depistare a coronavirusului la sosire, informează Agerpres.

Testările aleatorii ale turiștilor au fost oprite în Grecia

Guvernul de la Atena a pus capăt în week-end procedurii de testare aleatorie a călătorilor în funcţie de ţara de origine, care a provocat confuzie în rândul turiştilor. Aceştia nu ştiau dacă trebuie să petreacă o noapte la hotel pentru a fi testaţi sau vor fi plasaţi în carantină după ce au aterizat pe aeroporturile din Atena şi Salonic.

Citește și: Document oficial. Românii care se întorc din Italia și alte patru țări nu vor mai sta în izolare. De când se aplică măsura

Grecia, o ţară care a fost relativ scutită de pandemia de coronavirus, cu 191 de decese, a demarat o vastă campanie promoţională destinată relansării turismului, sector responsabil pentru un sfert din Produsul său Intern Brut, în ideea de a-i linişti pe potenţialii vizitatori cât şi pe grecii care se tem de o relansare a pandemiei odată cu revenirea turiştilor.

Chestionar online, completat de turiști înainte de intrarea în țară

Guvernul elen a introdus un nou protocol, care cere turiştilor să completeze un chestionar online cu 48 de ore înainte de sosirea în ţară, care conţine datele personale, precum ţara de origine sau ţările traversate în ultimele 15 zile. Completarea chestionarului va fi obligatorie până la data de 31 august.

Citește și: Dezvăluire uluitoare: Pandemia de Covid-19 abia acum a izbucnit cu adevărat. Un milion de cazuri în doar opt zile

Pe baza datelor furnizate, fiecare turist va primi un cod personal QR care va fi verificat, pe telefonul său mobil sau varianta imprimată pe hârtie, la punctul de sosire. În funcţie de codul de bare, turistul va fi direcţionat spre ieşire sau spre spaţiul de testare. În acest caz, persoana va trebui să se izoleze la adresa furnizată pe chestionar, unde va aştepta rezultatele testului, potrivit noului protocol de protecţie civilă.

Graţie acestei noi proceduri "vom aveam şanse mari de a putea depista majoritatea cazurilor importate", a declarat Dimitris Paraskevis, membru al comitetului de experţi înfiinţat la Ministerul Sănătăţii din Grecia.

Din 1 iulie, Grecia deschide toate aeroporturile din țară

Începând cu data de 1 iulie, toate aeroporturile din Grecia vor fi redeschise pentru zborurile internaţionale, iar porturile din Patras şi Igoumenista vor primi din nou feriboturi provenite din Italia iar celelalte porturi din Grecia vor fi redeschise pentru navele de croazieră.

Roată Cazino Constanța. Cât costă un bilet și ce panoramă poți vedea... Vacanță gratuită, în Italia! Ce trebuie să facă românii pentru a petrece o săptămână într-o vilă superbă, fără niciun co...
Parteneri
Rețetă de zacuscă de vinete. Cea mai îndrăgită conservă din legume
Catine.ro
Ultimele știri
x