Antena Căutare

Unde să nu refuzi NICIODATĂ o băutură şi când trebuie să menţii neapărat contactul vizual. Reguli de purtare în alte ţări

Dacă ţi s-a întâmplat să călătoreşti în străinătate şi să o dai în bară neştiind anumite obiceiuri, acest articol îţi va fi la îndemână. Unde se foloseşte doar mâna dreaptă la masă şi ce naţionalităţi se simt ofensate dacă refuzi o băutură alcoolică aflam din rândurile de mai jos

Dacă ţi s-a întâmplat să călătoreşti în străinătate şi să o dai în bară neştiind anumite obiceiuri, acest articol îţi va fi la îndemână. Unde se foloseşte doar mâna dreaptă la masă şi ce naţionalităţi se simt ofensate dacă refuzi o băutură alcoolică aflam din rândurile de mai jos

Franţa: Asiguraţi-vă că spuneţi „te rog“ şi „mulţumesc“ de câte ori este nevoie. În cazul în care ai nevoie de ajutor la un magazin, cere scuze personalului pentru că deranjezi cu o întrebare şi asigură-te că mulţumeşti înainte de a pleca. Este foarte important să mesteci cu gura închisă în timpul mesei şi să nu vorbeşti cu gura plină.

Norvegia: Odată ajuns în această ţară, vei vedea, la un moment dat (în niciun caz la tot pasul) şi ceva nuditate. Sub nicio formă nu te holba! În Norvegia oamenii sunt relaxaţi în ceea ce priveşte nuditatea. Femeile şi bărbaţii se vor schimba fără jenă pe plajele publice, fără a încerca să se acopere. Se aşteaptă, însă, să nu-i priveşti ţinta.

Să nu ţi se pară o lipsă de politeţe faptul că lumea se adresează pe numele mic. În Norvegia, lumea e foarte degajată şi doar faţă de rege formula de adresare e diferită. Şi despre premier se vorbeşte adesea folosindu-se doar numele mic, fără ca asta să fie o jignire.

Croaţia: În Croaţia, atenţie mare la ce degete ridici în aer! În niciun caz nu le ridică pe primele trei de la o mână - degetul mare, arătător şi cel mijlociu -, acesta fiind cunoscut că salutul sârbilor naţionalişti, deloc bine văzut în Croaţia.

Turcia: Odată ajuns în Turcia, abţine-te să faci semnul "ok" folosind primele două degete de la o mână, unindu-le într-un cerc. În acesta ţară e considerat a fi un semn obscen.

Abţine-te şi de la consumul de alcool; turcii nu prea-l văd cu ochi buni. Un pahar de vin, ocazional, e în regulă, însă în niciun caz nu te îmbăta!

Nu-ţi sufla nasul în public şi nici nu folosi scobitoarea când ai "martori"; sunt gesturi interzise în restaurante, baruri sau cafenele.

Argentina: Aceasta este o ţară în care oamenii se vor apropia foarte mult de tine şi te vor atinge de multe ori în timpul unei conversaţii. Tendinţa de a te îndepărta este considerată un gest nepoliticos şi „rece“, astfel încât trebuie să fii pregătit să sacrifici spaţiul personal de dragul curtoaziei sociale. Menţine contactul vizual şi nu pune niciodată mâinile în şolduri.

Olanda: Dă mâna cu toată lumea şi asigură-te că zâmbeşti şi menţii contact vizual în timp ce faci acest lucru. Trebuie să îţi faci programări pentru a întâlniri pe cineva cu o funcţie de conducere, uneori chiar cu câteva săptămâni înainte, şi să fii punctual de fiecare dată. Sunt apreciate micile cadouri, cum ar fi ciocolată sau florile, atunci când mergi în vizită.

Rusia: A refuza o băutură alcoolică este un gest considerat teribil de ofensator în Rusia, aşa că ar fi bine să consumi nişte alimente grase înainte de a merge la o masă cu persoane din Rusia sau Ucraina. Nu zâmbi la străini pentru că vor crede că o faci cu răutate, iar atunci când achiziţionezi un produs pune banii pe tejghea, nu încerca să-i dai direct vânzătorului.

Germania: Germanii tind să fie rezervaţi şi politicoşi. Asiguraţi-vă că le strângeţi mână cu fermitate şi întotdeauna adresaţi-vă partenerilor de discuţie cu „domnul“ său „doamna“ urmat de numele lor. Manierele la masă au pentru ei o mare importanţă, aşa că asiguraţi-vă că spuneţi „te rog“ şi „mulţumesc“ de fiecare dată când este nevoie.

Italia: Îmbracă-te oficial în biserici şi în restaurantele de lux şi asigură-te că bunele maniere la masă sunt impecabile. Fii punctual şi întotdeauna generos cu subtilităţile sociale. Spun „te rog“ de câte ori este nevoie şi, dacă este posibil, încearcă să faci un efort de a învăţa câteva cuvinte şi expresii italiene.

Israel: În Israel trebuie să întâmpini oamenii cu o strângere de mână uşoară, să le zâmbeşti cald şi să-i inviţi să-ţi spună pe nume. Nu te simţi jignit dacă cineva întârzie 15-20 de minute sau în cazul în care răspunde la telefon în timpul conversaţiei cu tine. Dacă eşti bărbat, nu vorbi cu soţia altuia, dacă nu ţi-a fost prezentată.

Marea Britanie: Oamenii din Regatul Unit tind să fie destul de politicoşi şi rezervaţi. Nu te adresa niciodată cuiva pe nume, cu excepţia cazului în care ai fost invitat să faci acest lucru (întotdeauna trebuie să te adresezi cu Domnule/ Doamnă/ Domnişoară, urmat de numele lor), şi să te asiguri că ai manierele cu tine atunci când te aşezi la masă.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x