Antena Căutare

Cât de importantă este hidratarea în rutina de îngrijire a tenului și ce ingrediente active sunt recomandate să folosim

În cel mai recent episod MediCOOL, gazda emisiunii Carmen Brumă, alături de medicul dermatolog Anca Răducan, a vorbit despre importanța hidratării pielii în rutina de îngrijire a tenului. Iată cu ce lămuriri prețioase a venit invitatul prezentatoarei!

Cât de importantă este hidratarea în rutina de îngrijire a tenului și ce ingrediente active sunt recomandate să folosim Galerie
Cât de importantă este hidratarea în rutina de îngrijire a tenului și ce ingrediente active sunt recomandate să folosim | Antena 1

Hidratarea este cel mai important pas în îngrijirea tenului, atât la bărbați, cât și la femei. Cu toate acestea, mulți se întreabă dacă există diferențe între cele două tipuri de piele, dar și cum se reflectă acestea în rutina de îngrijire.

Pentru a înțelege mai bine cum se prezintă situația, medicul dermatolog Anca Răducan a explicat că elementele caracteristice pielii vor fi diferite la cele două categorii, din cauza schimbărilor hormonale:

„În primul rând, trebuie menționat că pielea noastră este compusă din trei straturi principale: epidermul, dermul și hipodermul, dar și glandele și structurile anexe, cum ar fi: părul, unghiile și glandele sudoripare. Lucrurile acestea sunt distincte la bărbați și la femei și din cauza modificărilor hormonale.”, a precizat dermatologul Anca Răducan.

„Prin urmare, la bărbați, unde predomină testosteronul, piele este diferită: este mai groasă, mai grasă și are o producție de sebum mult mai intensă. De asemenea, are o pilozitate mai excesivă și un pH mai mare față de cel al femeilor.”, a continuat medicul dermatolog invitat în platoul Medicool, ediția din 20 mai 2023.

Citește și: MediCOOL, sezonul 4. Ce este dermatita seboreică și cum poate fi tratată cel mai eficient. Mătreața, una dintre manifestări

Atât pielea bărbaților, cât și cea a femeilor are nevoie de o hidratare optimă

Deși nevoile de îngrijire a pielii femeilor diferă de cele ale bărbaților, niciuna din categorii nu trebuie să treacă peste pasul hidratării, favorizat de o rutină care să includă produse cu ingrediente active, care să protejeze bariera cutanată a pielii:

„Atât bărbații, cât și femeile au nevoie de hidratare și de ingrediente active care să protejeze bariera cutanată a pielii, mai ales că și imperfecțiunile specifice tenului sunt diferite între femei și bărbați. De exemplu, bărbații sunt mai predispuși la iritații prin bărbierit și atunci, trebuie să folosească produse care să calmeze și să hidrateze.”, a explicat dermatologul Anca Răducan.

„În ceea ce privește femeile, aici lucrurile se referă la predispoziția lor de a dezvolta hiperpigmentări la nivelul feței, din cauza expunerii la soare sau chiar a înaintării în vârstă. Atunci, femeile trebuie să aleagă produse cu rol de depigmentare și uniformizare a pielii.”

Pe final, medicul dermatolog Anca Răducan, invitată în platoul Medicool, a explicat că nevoia de hidratare se regăsește atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților, doar tipul de produse de îngrijire a pielii diferă. Un exemplu de cremă hidratantă pentru femei ar fi crema intens hidratantă 72h MINÉRAL89 de la Vichy.

„Diferențele sunt în funcție de produsele pe care le alegem, pentru că nevoia de hidratare este pentru toată lumea, indiferent de tipul de ten. Ca ingrediente active, vom discuta despre acidul hialuronic care este vedeta, întrucât favorizează o hidratare optimă. Avem nevoie și de apă vulcanică sau apă termală, care fortifiază și repară bariera de protecție a pielii, pe care ne-o dorim să fie integră pentru a menține hidratarea.”

„De asemenea, vitamina E este un element foarte important, datorită efectului antioxidant și îl putem folosi și pentru tenul acneic, dar și pentru efectul antirid și scualanul, care este un element foarte des întâlnit, mai nou, în produsele cosmetice, pentru că oferă o peliculă protectoare, un plus de hidratare asemănător efectului pe care îl are sebumul.”, a încheiat medicul dermatolog Anca Răducan în platoul Medicool, ediția din 20 mai 2023.

Citește și: MediCOOL, sezonul 4, episodul 14 din 20 mai 2023. Cum facem vacanțele mai plăcute alături de copii. Sfaturi de la Atena Boca

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x