Antena Căutare

MediCOOL, sezon 2, episod 16. Dopurile de ceară au sau nu legătură directă cu o igienă precară a urechii

MediCOOL este primul show care pune sănătatea pe primul loc. Este o emisiune în care medicul Mihail Pautov, specialist în chirurgie generală la Institutul Fundeni, răspunde la întrebări de natură medicală pentru ca noi să avem o mai bună viziune despre cum putem avea grijă de sănătatea noastră.

medicool, dopurile de ceara Galerie
Dopurile de ceară nu apar din cauza unei igiene precară | Antena 1

În fiecare săptămână, dr. Mihai Pautov, alături de invitații săi, printre care Carmen Brumă alături și medici din diverse specializări, vor discuta o serie de subiecte legate de sănătate şi vor răspunde întrebărilor venite de la telespectatori.

În acest sezon, emisiunea va veni cu mai multe sfaturi practice pentru telespectatori şi mai multe subiecte legate de nutriţie şi modalităţi de a slăbi sănătos.

În fiecare săptămână, dr. Mihai Pautov, alături de invitații săi, printre care Carmen Brumă alături și medici din diverse specializări, vor discuta o serie de subiecte legate de sănătate şi vor răspunde întrebărilor venite de la telespectatori.

În acest sezon, emisiunea va veni cu mai multe sfaturi practice pentru telespectatori şi mai multe subiecte legate de nutriţie şi modalităţi de a slăbi sănătos.

Medicool, sezon 2 episod 16. Ce alegem, nașterea naturală sau cea prin cezariană și cum adormim bebelușii

În primul rând, invitatul emisiunii, dr.Ioana Bodea și dr. Mihail Pautov au ținut să demonteze un mit, conform căruia dopurile de ceară din ureche se formează din cauza unei igiene precare.

Glandele care produc ceara din urechi au fost, inițial, glande sudoripare. Astfel, cei care transpiră mai mult sunt mai predispuși să producă ceară în urechi.

Citește și:MediCOOL, sezon 2, episod 15. Cum mâncăm corect fructele și cum prevenim parodontoza și tulburările somatoforme

În plus, ceara este un mod de protecție a urechii față de factorii externi, mai ales de protecție a pielii urechii care este extrem de sensibilă.

O altă situație cu care se confruntă oamenii este amețeala care poate fi o simplă amețeală, ce durează câteva secunde și nu este gravă, sau poate fi o formă medie sau severă de vertij.

În cazul unui vertij central, situația poate deveni periculoasă deoarece poate duce la un accident vascular cerebral.

În astfel de situații, persoana în cauză trebuie să meargă de urgență la spital, mai ales dacă amețeala este însoțită de greață, vomă și dureri de cap.

Citește și:MediCOOL, sezon 2, episod 14. Trucuri pentru imunitate puternică și cât de important este somnul

Una dintre dilemele femeilor din ziua de azi este modul în care nasc. Dacă în cele mai multe țări, femeile aleg să nască pe cale naturală, în România, statisticile spun că 87 la sută dintre femei aleg să nască prin cezariană.

Medicii recomandă nașterea naturală din mai multe considerente. În primul rând, recuperarea este mult mai ușoară.

În cazul unei nașteri naturale, fără complicații, chiar și la jumătate de oră după, proaspăta mămică poate pleca pe picioarele ei spre salon. De cele mai multe ori, se apelează la scaunul cu rotile din motive de comfort și siguranță, dar medical, recuperarea începe imediat.

În cazul unei nașteri prin cezariană, abia după un minimum de 12 ore, proaspăta mămică este încurajată să se ridice, precizează medicul invitat al emisiunii.

Principala problemă a mămicilor, după ce ajung cu bebelușii acasă este somnul celor mici. Dacă strategiile de marketing îndeamnă la cât mai multe elemente care, puse în patul bebelușului.

Specialiștii în metodele de adormire a copilului recomandă ca suprafața pe care cei mici dorm, să fie plană și fără elemente disturbatoare, precum jucării sau baby nest. Este recomandat ca bebelușii să doarmă cât de mult posibil.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x