Antena Căutare

MediCOOL, sezon 2, episod 15. Cum mâncăm corect fructele și cum prevenim parodontoza și tulburările somatoforme

MediCOOL este primul show care pune sănătatea pe primul loc. Este o emisiune în care medicul Mihail Pautov, specialist în chirurgie generală la Institutul Fundeni, răspunde la întrebări de natură medicală pentru ca noi să avem o mai bună viziune despre cum putem avea grijă de sănătatea noastră.

medicool caremn bruma Galerie
Medicool vine cu multe sfaturi importante de la specialiști | Antena 1

În fiecare săptămână, dr. Mihai Pautov, alături de invitații săi, printre care Carmen Brumă alături și medici din diverse specializări, vor discuta o serie de subiecte legate de sănătate şi vor răspunde întrebărilor venite de la telespectatori.

În acest sezon, emisiunea va veni cu mai multe sfaturi practice pentru telespectatori şi mai multe subiecte legate de nutriţie şi modalităţi de a slăbi sănătos.

În fiecare săptămână, dr. Mihai Pautov, alături de invitații săi, printre care Carmen Brumă alături și medici din diverse specializări, vor discuta o serie de subiecte legate de sănătate şi vor răspunde întrebărilor venite de la telespectatori.

În acest sezon, emisiunea va veni cu mai multe sfaturi practice pentru telespectatori şi mai multe subiecte legate de nutriţie şi modalităţi de a slăbi sănătos.

Medicool, sezon 2 episod 15. Cum combinăm corect fructele și cât este de indicat să le mâncăm pe stomacul gol

Fructele și legumele sunt promovate ca fiind un stil de alimentație sănătos și, câteodată, aceste îndemnuri de a le consuma zilnic sunt eronat înțelese.

Carmen Brumă, alături de medicul endocrinolog Maria Oprea sfătuiesc, în primul rând, ca fructele să fie consumate în cantitățile și în combinațiile corecte.

Când vine vorba de consumul fructelor pe stomacul gol, vine vorba și de ceva probleme, mai ales dacă persoana care le consumă vine cu un background de probleme digestive, spre exemplu.

Citește și:MediCOOL, sezon 2, episod 14. Trucuri pentru imunitate puternică și cât de important este somnul

Fructele pe stomacul gol duc foarte repede la senzația de sațietate și consumându-le în mod repetitiv, se produc dereglări ale colesterolului și ale trigliceridelor, mai exact, acestea sunt crescute, ceea ce duce la nedoritele kilograme în plus, au explicat cele două invitate ale dr. Mihail Pautov.

O altă problemă cu care ne confruntăm este paradontoza. Medicul Traian Comănescu vine cu câteva sfaturi despre prevenție. În primul rând, igiena este obligatorie pentru a nu ajunge în situația de a ne pierde dantura.Spălatul trebuie să fie minimum de două ori pe zi și să dureze minimum 2 minute.

Citește și:MediCOOL, sezon 2, episod 12. Când ne fac bine suplimentele și când sunt contraindicate

Medicool, sezon 2 episod 15. Ne putem controla bolile cu ajutorul emoțiilor? Ce sunt tulburările somatoforme?

O problemă din ce în ce mai des întâlnită în ziua de astăzi este controlul emoțiilor și somatizarea.

Mulți oameni merg la medic și cer întreg set de analize și cînd observă că nu au nimic din punct de vedere clinic, se frustrează și mai mult, neînțelegând faptul că durerile fizice pe care le simt sunt din cauza emoțiilor negative.

Mulți reacționează reticent când vine vorba de consultarea unui pshiterapeut.

În termeni medicali, aceste senzații se numesc tulburări somatoforme, ceea ce înseamnă, în termeni simpli, manifestări la nivel corporal care nu au o bază medicală, ci una la nivel psiho-emoțional.

Pe lângă o discuție cu un phisoterapeut, pentru cei cărora le este mai dificil să se deschidă, o alternativă d eînceput ar fi terapia prin scris, menținerea unui jurnal

Ideea principală este că aceste emoții trebuie eliberate, fie verbal, fie prin scris, ele trebuie exprimate.

În momentul în care nu sunt exprimate, acestea duc la anxietate, furie și alte stări care duc la durere fizică, majoritatea fiind durere cardiacă și tulburare digestivă.

Soluția principală este să se fixeze un scop bun. Există chiar și pshihoterapie prin scop, ceea ce înseamnă fixarea unui scop optim, mai spun experții.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x