Antena Căutare

MediCOOL, sezon 2, episod 8. Cum tratăm durerea de spate, când trebuie operată hernia de disc și ce remedii ale celulitei există

MediCOOL este primul show care pune sănătatea pe primul loc. Este o emisiune în care medicul Mihail Pautov, specialist în chirurgie generală la Institutul Fundeni, răspunde la întrebări de natură medicală pentru ca noi să avem o mai bună viziune despre cum putem avea grijă de sănătatea noastră.

colaj medicool Galerie
Dr.Mihail Pautov vorbește cu invitații săi despre durerea de spate, dar și despre celulită | Antena 1

În fiecare săptămână, dr. Mihai Pautov, alături de invitații săi, printre care Carmen Brumă alături și medici din diverse specializări, vor discuta o serie de subiecte legate de sănătate şi vor răspunde întrebărilor venite de la telespectatori.

În acest sezon, emisiunea va veni cu mai multe sfaturi practice pentru telespectatori şi mai multe subiecte legate de nutriţie şi modalităţi de a slăbi sănătos.

Medicool, sezon 2 episod 8. Modul în care avem grijă de coloana vertebrală ne ajută să evităm durerile de spate și posibilele accidentări

Durerea de spate este o problemă comună a oamenilor și, de cele mai multe ori, o mișcare greșită duce la înțepenirea spatelui, în termeni simpli, și ulterior la hernie de disc.

Aceasta din urmă, de cele mai multe ori este diagnosticată într-un mod grăbit. Operația ar trebui, spune medicul neurochirurg Horațiu Ioani, în ultimă instanță.

Ca o măsură de prevenție, trebuie să știm cum să avem grijă de coloana vertebrală, cum să avem o poziție corectă, cum să ne așezăm , cum să ne ridicăm și cum să ridicăm corect obiectele de pe podea, pentru a nu pune presiune pe mușchi, ne indică Ionuț Bobit, fiziokinetoterapeut, specialist în repoziționare articulară.

Atunci când avem o durere de spate și masajele corecte sau alte metode nu ne ajută, în general este indicat să consultăm un medic ce ne poate informa despre terapia durerii.

Acest lucru ne oferă informații despre cum putem scăpa de durere fără intervenții chirurgicale, ci cu ajutorul unei injecții cu efect local, după cum explică dr. Mihai Măgureanu, medic primar ortopedie și traumatologie.

Celulita în termeni simpli. Bărbații nu au celulită, iar femeile nu pot scăpa definitiv de ea

Celulita este unul dintre subiectele care au dat bătăi de cap dintotdeauna, mai ales femeilor. Genetic, bărbații nu au celulită, deși, în ultimii ani, și pielea lor a început să aibă aspectul pielii de portocală.

Citește și:MediCOOL, sezon 2, episod 7. Cum tratăm juliturile și arsurile și care ar fi remediile sforăitului

Practic, în cazul celulitei, concluzia simplă este că niciodată nu se scapă complet și definitiv de celulită, iar pentru diminuări temporare, există metode noninvazive, în cele mai multe cazuri.

Citește și:MediCOOL, sezon 2, episod 6. Despre tensiune, colesterol și alimentația și medicația pentru o inimă sănătoasă

Există, de altfel, și metode invazive care pot fi realizate doar după o informare prealabilă adecvată pentru că necesită o perioadă post operatorie în care pacientul va avea umflături și alte pozibile efecte secundare.

În altă ordine de idei, trecând în registrul pediatric, invitații de astăzi ne indică mai multe metode de a reuși să-i convingem pe cei mici să mânânce toate tipurile de alimente despre care noi, adulții știm că le fac bine.

Candidoza, cea mai răspândită dintre infectiile vaginale. Simptome, cauze și tratament...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x