Antena Căutare

MediCOOL, sezon 2, episod 6. Despre tensiune, colesterol și alimentația și medicația pentru o inimă sănătoasă

MediCOOL este primul show care pune sănătatea pe primul loc. Este o emisiune în care medicul Mihail Pautov, specialist în chirurgie generală la Institutul Fundeni, răspunde la întrebări de natură medicală pentru ca noi să avem o mai bună viziune despre cum putem avea grijă de sănătatea noastră.

colaj invitatii emisiunii Medicool Galerie
Dr Mihail Pautov dă sfaturi utile împreună cu invitații săi, într-o nouă ediție Medicool | Antena 1

În fiecare săptămână, dr. Mihai Pautov, alături de invitații săi, printre care Carmen Brumă alături și medici din diverse specializări, vor discuta o serie de subiecte legate de sănătate şi vor răspunde întrebărilor venite de la telespectatori.

În acest sezon, emisiunea va veni cu mai multe sfaturi practice pentru telespectatori şi mai multe subiecte legate de nutriţie şi modalităţi de a slăbi sănătos.

Medicool, sezon 2 episod 6. De câte ori trebuie măsurată tensiunea și cum ne alimentăm sănătos pentru a ne proteja inima și vasele de sânge

Inima și vasele de sânge sunt extrem de importante iar tensiunea joacă un rol esențial în sănătatea oricăruia dintre noi.

Se întâmplă adesea să nu fim conștienți de faptul că avem o tensiune în afara limitelor normale, adică o hipertensiune iar, mai apoi, în combinație cu sedentarismul, să ajungem la compicații care ne pot pune viața în pericol.

Citește și:MediCOOL, sezon 2, episod 5. Ce se ascunde în spatele obiceiului de a roade unghiile și când sunt benefice fațetele dentare

Dr Mihail Pautov, dar și invitații săi, recomandă măsurarea tensiunii, ideal de trei ori pe zi, dar și păstrarea unui jurnal pe care apoi să-l prezinte medicului cardiolog.

De altfel, este foarte important ca alimentația să fie una corectă, astfel încât împreună cu metode de eliminare a stresului, precum tehnici de respirație, să reușim să ne menținem sănătatea.

De altfel, Carmen Brumă vine cu soluții și explicații care ajută la o mai bună înțelegere în a avea o alimentație corectă.

Citește și:Medicool sezonul 2, 26 martie 2022. Efectele plantelor naturale în tratamentele cosmetice

Totodată, trebui să fim atenți și atunci când plecîm în vacanță. Momentul ieșirii dintr-o oarecare rutină vine cu schimbări și, uneori dereglări ale sistemului digestiv, dar și ale stării generale.

De aceea, Dr. Pautov a avut-o ca parteneră de discuție pe jurnalista Ela Crăciun, cu care a dezbătut subiectul medicamentelor care nu ar trebui să lipsească din valiza de vacanță.

La final, așa cum se întâmplă de obicei, Dr. Mihail a avenit cu o idee de sport, de data aceasta alegând pilates, sub o altă formă, cu un echipament și cu un aparat special.

Tratamentul infecțiilor vaginale și importanța unui diagnostic adecvat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video Medicool sezonul 6, 24 februarie 2024. Ce este hipertensiunea arterială Medicool sezonul 6, 24 februarie 2024. Ce este hipertensiunea arterială Sambata, 24.02.2024, 13:00
Ai Formula 1 în AntenaPLAY
Video recomandate
Super Neatza, 1 martie 2024. Cum putem face bani din activitatea noastră în mediul online
Super Neatza, 1 martie 2024. Cum putem face bani din activitatea noastră în mediul online Vineri, 01.03.2024, 09:48
Dr. Mihail Pautov și Carmen Brumă revin la Antena 1 cu un nou sezon MediCOOL, începând din 24 februarie, de la 12.00

Dr. Mihail Pautov și Carmen Brumă revin la Antena 1 cu un nou sezon MediCOOL, începând din 24 februarie, de la 12.00

MediCOOL revine pe micile ecrane cu cel de-al șaselea sezon, ce va putea fi urmărit la Antena 1, începând din 24 februarie, în fiecare sâmbătă, de la ora 12:00.

Marti, 20.02.2024, 11:02
MediCOOL, sezonul 5, 16 decembrie 2023. Ce trebuie să faci ca să eviți disconfortul de la stomac în perioada sărbătorilor de iarnă

MediCOOL, sezonul 5, 16 decembrie 2023. Ce trebuie să faci ca să eviți disconfortul de la stomac în perioada sărbătorilor de iarnă

În episodul 16 al emisiunii MediCOOL de pe 16 decembrie 2023, medicul Mihail Pautov a analizat atent și a prezentat ce trebuie să facem de sărbători ca să evităm disconfortul de la stomac.

Duminica, 17.12.2023, 17:49
MediCOOL, sezonul 5, 9 decembrie 2023. Sfaturi utile pentru atunci când plecăm în vacanță. Ce medicamente luăm cu noi

MediCOOL, sezonul 5, 9 decembrie 2023. Sfaturi utile pentru atunci când plecăm în vacanță. Ce medicamente luăm cu noi

În episodul cu numărul 15 din sezonul 5 MediCOOL, doctorul Mihail Pautov a vorbit despre un lucru pe care ni-l dorim cu toții: vacanța. Iată câteva reguli de bază simple, pentru ca relaxarea să nu se transforme într-un calvar!

Sambata, 09.12.2023, 13:44
MediCOOL, sezonul 5, 25 noiembrie 2023. Care sunt efectele alcoolului asupra organismului. Ce trebuie să afli

MediCOOL, sezonul 5, 25 noiembrie 2023. Care sunt efectele alcoolului asupra organismului. Ce trebuie să afli

În episodul 14 al emisiunii MediCOOL de pe 25 noiembrie 2023 medicul Mihail Pautov a analizat atent și a prezentat care sunt efectele alcoolului asupra organismului.

Sambata, 25.11.2023, 17:00
Ultimele știri
x