Antena Căutare

MediCOOL, sezon 2, episod 6. Despre tensiune, colesterol și alimentația și medicația pentru o inimă sănătoasă

MediCOOL este primul show care pune sănătatea pe primul loc. Este o emisiune în care medicul Mihail Pautov, specialist în chirurgie generală la Institutul Fundeni, răspunde la întrebări de natură medicală pentru ca noi să avem o mai bună viziune despre cum putem avea grijă de sănătatea noastră.

colaj invitatii emisiunii Medicool Galerie
Dr Mihail Pautov dă sfaturi utile împreună cu invitații săi, într-o nouă ediție Medicool | Antena 1

În fiecare săptămână, dr. Mihai Pautov, alături de invitații săi, printre care Carmen Brumă alături și medici din diverse specializări, vor discuta o serie de subiecte legate de sănătate şi vor răspunde întrebărilor venite de la telespectatori.

În acest sezon, emisiunea va veni cu mai multe sfaturi practice pentru telespectatori şi mai multe subiecte legate de nutriţie şi modalităţi de a slăbi sănătos.

Medicool, sezon 2 episod 6. De câte ori trebuie măsurată tensiunea și cum ne alimentăm sănătos pentru a ne proteja inima și vasele de sânge

Inima și vasele de sânge sunt extrem de importante iar tensiunea joacă un rol esențial în sănătatea oricăruia dintre noi.

Se întâmplă adesea să nu fim conștienți de faptul că avem o tensiune în afara limitelor normale, adică o hipertensiune iar, mai apoi, în combinație cu sedentarismul, să ajungem la compicații care ne pot pune viața în pericol.

Citește și:MediCOOL, sezon 2, episod 5. Ce se ascunde în spatele obiceiului de a roade unghiile și când sunt benefice fațetele dentare

Dr Mihail Pautov, dar și invitații săi, recomandă măsurarea tensiunii, ideal de trei ori pe zi, dar și păstrarea unui jurnal pe care apoi să-l prezinte medicului cardiolog.

De altfel, este foarte important ca alimentația să fie una corectă, astfel încât împreună cu metode de eliminare a stresului, precum tehnici de respirație, să reușim să ne menținem sănătatea.

De altfel, Carmen Brumă vine cu soluții și explicații care ajută la o mai bună înțelegere în a avea o alimentație corectă.

Citește și:Medicool sezonul 2, 26 martie 2022. Efectele plantelor naturale în tratamentele cosmetice

Totodată, trebui să fim atenți și atunci când plecîm în vacanță. Momentul ieșirii dintr-o oarecare rutină vine cu schimbări și, uneori dereglări ale sistemului digestiv, dar și ale stării generale.

De aceea, Dr. Pautov a avut-o ca parteneră de discuție pe jurnalista Ela Crăciun, cu care a dezbătut subiectul medicamentelor care nu ar trebui să lipsească din valiza de vacanță.

La final, așa cum se întâmplă de obicei, Dr. Mihail a avenit cu o idee de sport, de data aceasta alegând pilates, sub o altă formă, cu un echipament și cu un aparat special.

Tratamentul infecțiilor vaginale și importanța unui diagnostic adecvat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Citește și
Ultimele știri
x