Antena Căutare

MediCOOL, sezon 2, episod 7. Cum tratăm juliturile și arsurile și care ar fi remediile sforăitului

MediCOOL este primul show care pune sănătatea pe primul loc. Este o emisiune în care medicul Mihail Pautov, specialist în chirurgie generală la Institutul Fundeni, răspunde la întrebări de natură medicală pentru ca noi să avem o mai bună viziune despre cum putem avea grijă de sănătatea noastră.

Galerie
Dr. Mihail Pautov și invitații săi povestesc cum poți scăpa de sforăit dar și cum pot fi tratate juliturile și arsurile | Antena 1

În fiecare săptămână, dr. Mihai Pautov, alături de invitații săi, printre care Carmen Brumă alături și medici din diverse specializări, vor discuta o serie de subiecte legate de sănătate şi vor răspunde întrebărilor venite de la telespectatori.

În acest sezon, emisiunea va veni cu mai multe sfaturi practice pentru telespectatori şi mai multe subiecte legate de nutriţie şi modalităţi de a slăbi sănătos.

Medicool, sezon 2 episod 7. O rană se dezinfectează cu apă și săpun. Fără spirt, fără apă oxigenată și alte mituri, spun specialiștii

Dr. Hristianovici, medic specialist pediatru, precizează că majoritatea oamenilor cred în mituri când e vorba de dezinfectatrea unei răni.

Se spune că dacă te doare când te dezinfectezi, înseamnă că mor microbii, lucru care nu este adevărat, spune Dr. Mihail Pautov.

Lucrul acesta este confirmat și de medicul invitat.

În cazul unei lovituri, julituri la arcadă, buză sau bărbie, căci acestea sunt locurile în care copiii se lovest cel mai des, rana se spală cu săpun sub jet de apă.

Nu trebuie să fie neapărat săpun antibacterian. Locul trebuie doar curățat bine pentru a eliminat resturile de praf și alte reziduuri, după carese aplică un plasture, a precizat dr. Hristianovici.

Așadar, fără spirt, fără apă oxigenată și alte soluții dezinfectante care credem noi că omoară toși microbii.

Acestea se pot folosi în cazurile în care rana s-a produs din cauza unor ustensile ruginite sau foarte murdare, a completat aceasta.

În acest context, al copiilor și al rănilor pe care și le pot face, cel mai sănătos lucru pe care -l putem face pentru copii este protecția și precauția.

Citește și:MediCOOL, sezon 2, episod 6. Despre tensiune, colesterol și alimentația și medicația pentru o inimă sănătoasă

Aceste lucruri pot veni în contextul impunerii unor limite sănătoase, iar medicul psihoterapeut Diana Stănculeanu recomandă și explică ce înseamnă limite sănătoase, când este indicat să fie impuse copiilor și care sunt diferențele între limite și reguli.

De altfel, aceasta susține că sintagma structură alături de căldură este extrem de benefică pentru copii, dacă este aplicată corect.

Când vine vorba de modul în care respirăm, sforăim sau ne suflăm nasul, este bine să știm ca există niște explicații ce ne pot ajuta mult pentru ca, spre exemplu, în cazul sforăitului, partenerul să nu-și ia perna și să se mute în altă cameră, după cum urmează.

O altă discuție importantă, când vine vorba de copii, este aceea a modului în care ne suflăm nasul și, la rîndul nostru, îi învățăm pe cei mici să faca acest lucru.

Citește și:MediCOOL, sezon 2, episod 5. Ce se ascunde în spatele obiceiului de a roade unghiile și când sunt benefice fațetele dentare

Este important să ne suflăm nasul corect, cu gura deschisă pentru ca secrețiile să nu urce spre sinusuri și spre ureche și să dea probleme ale sinusurilor sau otită.

Menopauza precoce. Cauze și tratament...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Un 2025 de excepție! Vezi acum
Video recomandate
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia Miercuri, 01.01.2025, 00:30
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x