Antena Căutare

Medicool sezonul 6, 1 iunie 2024. Cum se tratează corect „roșu în gât” la copii

În episodul 15 din sezonul 6 de Medicool, Dr. Mihail Pautov a vorbit cu medicul ORL Cristian Soreanu despre ce este și cum se tratează faringita sau „roșu în gât”, așa cum mai este cunoscută.

Medicool. Cum se tratează corect „roșu în gât” la copii Galerie
Cum se tratează corect „roșu în gât” la copii | Antena 1

Doctorul Mihai Pautov l-a invitat pe medicul ORL Cristian Soreanu în ediția Medicool din 1 iunie 2024 pentru a le prezenta copiiilor invitați în platou cum apare roșu în gât, dar și cum se poate trata cât mai eficicient.

Iată cât de important este să tratezi corect faringita!

Citește și: Medicool sezonul 6, 25 mai 2024. Care sunt beneficiile cardiovasculare ale dușului rece. Ce spun medicii

Medicool sezonul 6,1 iunie 2024. Cum se tratează corect roșul în gât la copii

„Gâtul nostru s-a înroșit pentru că a intrat un virus în zona respectivă și a intrat sub mucoasa pe care o avem noi și afectează gâtul pe interior, începe să inflameze acolo. În momentul în care începe să inflameze, pe tine te doare” i-a explicat medicul ORL lui Alex, băiețelul din platou care a fost curios de modalitatea în care apare durerea în gât.

Referitor la soluții, medicul invitat în emisiunea a explicat:

„Întâi de toate, trebuie să nu lăsăm virusul care face rău la gât să facă mucoasa să continue să se inflameze, să-i oprim dezvoltarea. Apoi trebuie să luăm niște pastile, niste siropuri”.

Doctorul Mihai Pautov a intervenit și a amintit despre importanța ceaiului atunci când suntem răciți.

„În momentul în care eu, tu, oricine, suntem răciți, trebuie să bei cât mai multe lichide, trebuie să te hidratezi foarte bine. Ceaiul ajută foarte mult pentru că în momentul în care bei ceai, are și o temperatură mai călduță, nici foarte fierbinte, nici foarte rece ca să te irite și mai rău în gât, și plus de asta, unele plantele medicinale din ceaiul respectiv ajută foarte mult să îți aducă vitamine și să te ajute să te faci tu bine mai repede” a mai adăugat medicul ORL Cristian Soreanu.

Citește și: Medicool sezonul 6, 18 mai 2024. Când și de ce este indicată scoaterea amigdalelor la copii și adulți. Ce spune medicii

De asemenea, lâmâia strecurată în ceai este foarte importantă pentru că este bogată în vitamina C și poate sprijini sistemul imunitar.

„Are o vitamină foarte importantă care ne ajută să creștem imunitatea din interior și să ne batem cu lucrurile astea rele, cu virusurile.” i-a mai explicat medicul lui Alex care nu înțelegea de ce părinții lui i-au pus lămâie în ceai atunci când a fost răcit.

Totodată, doctorul Mihail Pautov a intervenit și pentru a menționa cât de important este și laptele în astfel de situații:

„O să fii surprins, dar chiar te ajută! Bine, nu este tratamentul unic al unei răceli, dar ajută corpul să crească imunitatea, aduce nutrienți, te ajută dacă îl bei mai călduț, la fel ca și ceaiul. Poți să îl folosești cu multă încredere în perioada respectivă!”

Citește și: Medicool sezonul 6, 11 mai 2024. Cum să te protejezi corect de razele UV în timpul furtunilor solare, sau în vacanța la mare

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților Miercuri, 26.06.2024, 14:15
Citește și
x