Atenţie la alimentele pe care le cumpăraţi! Cum să descoperim dacă produsele sunt în termenul de valabilitate
Directorul general ANPC, Paul Anghel, a venit în platoul Neatza pentru a clarifica câteva aspecte legate de comercializarea alimentelor expirate. Un rol foarte important în prevenirea comerţului cu alimente expirate îl joacă însuşi cumpărătorii.
"Trebuie să fim foarte atenţi la ceea ce cumpărăm, să ne uităm cu atenţie la eticheta de pe produs, la ingredientele care pot fi sau nu alergene, să verifcăm cu mare atenţie data durabilităţii minimale, să cerem bunul fiscal pentru a exista dovada că am achiziţionat produsul din locul respectiv în ziua respectivă. Atunci când drepturile consumatorului ne sunt încălcate să apelăm cu încredere la ANPC", a spus directorul instituţiei.
În controalele pe care le-au efectuat in perioada decembrie 2015 - ianuarie 2016 au fost sesizate multe nereguli în domeniul gastro: carne şi produse din carne în afara datei durabilităţii minimale, adică expirate. De asemenea, cumpărătorii trebuie să fie atenţi la calitatea mărfii, la aspectul general şi la mirosul alimentelor.
Conform legii, în perioada 15 ianuarie - 15 aprilie, magazinele pot alege o perioadă de cel mult 45 de zile în care pot vinde la preţ redus
În ceea ce priveşte preţurile practicate în perioada reducerilor, Paul Anghel îndeamnă cumpărătorii să apeleze la mediul online penrtu că "acolo legislaţia este mult mai permisivă decât la vânzarea directă. În 14 zile de la achiziţionare puteţi să returnaţi produsul fără niciun fel de costuri".
Ştiaţi că preţul redus trebuie să fie inferior preţului de referinţă în acelaşi spaţiu de vânzare, în perioada ultimelor 30 de zile?
Marti, 26.01.2016, 09:16