Este o altfel de rețetă de castraveciori murați în saramură, gata în trei zile și se folosesc castraveți mari, ajunși la maturitate.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Castraveciori murați de vară:Mai întâi spălăm castraveții și îi decojim. Îi decojim pentru că este o rețetă mai altfel, destinată supelor și mâncărurilor cu castraveți murați. Asta nu înseamnă că nu se pot consuma castraveții murați și ca atare.
Feliem castraveții în rondele de 1-1,5 cm grosime.
Așezăm la baza unui borcan de 5 litri, de exemplu, 2 căței de usturoi și 2-3 flori de mărar din cele cu semințe.
Apoi adăugăm rondelele de castraveți, dar mai strecurăm și 1-2 flori de mărar printre ele.
Presăm bine rondelele de castraveți, să intre cât mai multe, adăugăm apa și o lingură cu vârf de sare grunjoasă, neiodată și agităm bine borcanul să se topească sarea.
Lăsăm borcanul cu rondelele de castraveți la geam, sau în balcon, la soare, trei zile, apoi putem servi castraveții murați, sau îi putem adăuga în preparatele noastre.
Spor și poftă bună!