Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani,ne propune să profităm de legumele de pe piață și să preparăm delicioasa rețetă ”Ciorbă din trei tipuri de păstăi de fasole cu afumătură”.
Iată ce ne trebuie pentru rețeta Ciorbă din trei tipuri de păstăi de fasole cu afumătură:
Rețeta Ciorbă din trei tipuri de păstăi de fasole cu afumătură - Preparare
Ciolanul afumat și costița, tăiate în cubulețe se fierb ăn apă cât să fie acoperite, până sunt bine pătrunse. Se fierb mai întâi într-o apă, pentru 2-3 clocote, se scurg, se clătesc, apoi se pun din nou la fiert.
Ceapa, morcovii și țelina, se curăță, se toacă și se călesc ușor în puțin ulei, împreună cu baconul tăiat în cuburi, apoi se adaugă roșiile tocate. Se lasă să fiarbă până se formează un sos delicios, picurând pe parcurs și din supa de la ciolan și costiță.
Se adaugă păstăile de fasole după ce li s-au îndepărtat capetele, cartofii curățați și tocați în cuburi și se completează cu apă fierbinte. Se asezonează cu tarhon, după gust.
CITIȚI și Rețeta Ciorbă de fasole verde dreasă cu iaurt!
Separat se fierbe borșul pentru 30 de minute, apoi se adaugă peste păstăile de fasole. Se adaugă și costița cu ciolanul împreună cu supa în care au fiert și dacă mai este cazul, se mai adaugă puțină sare.
Gogoșarii curățați și tocați cuburi se adaugă cu 10-15 minute înainte de stingerea focului, pentru a se menține crocanți și pentru a-și păstra gustul. Tot atunci se adaugă și tarhonul, pentru a-și menține aroma.
La final, se adaugă verdeață tocată și, opțional, 2 ouă bătute, pentru a crea franjuri.
Tot din bucătăria lui Vlăduț, puteți prepara și Rețeta Fasole țărănească!