Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit rețeta "Friptura leului" care conţine cotlet de porc, muștar, cartofi, dar şi alte ingrediente delicioase.
Ingrediente pentru rețeta Friptura leului
1 kg cotlet de porc cu os sare piper salvie rozmarin 2 mere ulei de măsline Pentru sos: 2 linguri maioneză clasică 2 linguri muștar de Dijon 1-2 linguri muștar boabe 4-5 castraveciori murați 1 măr 2 linguri capere chimen sare piper miere, opțional 1 ceapă roșie Pentru garnitură: 1 kg cartofi sare de Hymalaia rozmarin puțin vin alb ulei de măslineMod de preparare pentru rețeta Friptura leului
Cotletul de porc, presărat cu sare și piper, se rumenește la tigaie pe toate părțile pentru a se sigila. Se împachetează în hârtie de copt, unde se adaugă și salvie, rozmarin și felii de mere, apoi se împachetează în folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru o oră și 30 de minute, la temperatură medie. Se desface folia și hârtia de copt și se mai lasă cotletul de porc 20 de minute la cuptor, pentru a se rumeni frumos.
Pentru sos, se toacă mărul, ceapa și castraveciorii în cubulețe mici, se adaugă și caperele și se amestecă cu maioneza și cele două tipuri de miștar. Se potrivește gustul sosului cu puțină miere, dacă necesită și se dă la rece pentru cel puțin o oră, înainte de a fi servit, pentru a se întrepătrunde gusturile.
Pentru garnitura de cartofi, aceștia se curățe, se feliază grosier și se așază în tava de cuptor. Se presară peste ei sare și rozmarin, se stropesc cu vin alb și ulei și se dau la cuptor până se rumenesc.
Toate aceste preparate se servesc împreună, reprezentând delicioasa rețetă Friptura leului.
Poftă bună!