Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne-a surprins plăcut cu o rețetă de post delicioasă, o rețetă de Hummus din năut și linte roșie, pe care a denumit-o "Hummus de vis".
Ingrediente pentru rețeta Hummus din năut și linte roșie
Mod de preparare pentru rețeta Hummus din năut și linte roșie
Năutul se pune de cu seară la hidratat, în apă rece. Apoi se fierbe la foc încet până se pătrunde bine.
Lintea roșie se fierbe în apă cu sare pentru aproximativ 15 minute.
Când cele două ingrediente sunt fierte, se scurg și se trec prin blender până se obține o pastă omogenă, care se amestecă cu pasta tahini, ulei de măsline, sare și piper după gust, 2-3 câței de usturoi răzuiți și zeamă de lămâie după gust.
Vinetele se taie rondele de 2-3 cm, se ung cu ulei de măsline, se condimentează cu sare și piper, se presară cu susan și se prepară la cuptor.
Sfecla roșie se fierbe, se curăță și se dă pe răzătoare. se asezonează cu sare, piper, ulei de măsline, oțet și coajă rasă de lămâie și se transformă într-o salată delicioasă.
Deliciosul Hummus din năut și linte roșie se servește decorat cu fistic, alături de vinete, sfeclă roșie și lipii libaneze.
Iar dacă ați preparat deliciosul hummus, puteți încerca și rețeta Rulouri din foietaj cu hummus și susan.
Găsiți mai multe rețete de hummus AICI.