Pentru că este vineri, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi rețeta Prăjitura Aventura, un cheesecake ușor și delicios, cu afine.
Ingrediente pentru rețeta Prăjitura Aventura
Mod de preparare pentru rețeta Prăjitura Aventura
Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până devin spumoase, apoi se adaugă untul moale, brânza și smântâna și se omogenizează compoziția. Se încorporează făina cernută cu praful de copt și se adaugă zeama și coaja de lămâie. Albușurile se mixează spumă cu un praf de sare și se încorporează, treptat, în compoziție, adăugând câte 2-3 linguri și amestecând ușor cu mișcări circulare, de jos în sus, pentru a se aera compoziția. La final se adaugă 3/4 din cantitatea de afine.
Se tapetează o formă de tort de 24 cm cu ut și se întinde compoziția pentru prăjitura Aventura în ea. Se coace la 180 de grade pentru 40 de minute, apoi se lasă să se tempereze bine înainte de a se porționa.
Prăjitura Aventura se servește garnisită cu sos de vanilie și afine.