Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o rețetă rapidă de Mere umplute, o gustare delicioasă, pe bază de mere, brânzeturi, nuci, dar şi alte ingrediente.
Rețeta Mere umplute - Ingrediente
Rețeta Mere umplute - Mod de preparare
Indepărtăm cotoarele merelor și o parte din pulpă formând din mere câte o cupă cu pereții de 2-3 cm grosime.
În fiecare măr turnăm câte puțin vin și le lăsăm la odihnit câteva minute pentru ca merele să împrumute din aroma vinului. Apoi scurgem vinul.
Brânzeturile se sfărâmă cu o furculiță, se amestecă cu pulpa merelor și cu nuci tocate grosier, iar cu această combinație se umplu cupele de mere.
Delicioasele mere umplute se pot servi ca atare, sau se pot da la cuptor pentru 7-8 minute, așa încât brânzeturile să se topească ușor și să gratineze merele.