Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o delicioasă rețetă de supă cremă de țelină servită cu crocănțele și nuci, pe care a denumit-o ”Supa voinicului”.
Ingrediente pentru rețeta Supa voinicului
Mod de preparare pentru rețeta Supa voinicului
Se curăță legumele, se toacă cuburi și se călesc ușor în ulei de măsline. Se adaugă apă fierbinte, cât să fie bine acoperite și se lasă să fiarbă până sunt bine pătrunse, asezonând supa cu sare și piper. Se adaugă, pentru gust și aromă și tulpini și frunze de țelină, care se înlătură, apoi. Legumele bine fierte se scurg și se trec prin blender împreună cu untul și smântâna. Se mai potrivește consistența supei cremă de țelină, cu puțină zeamă și se mai fierbe pentreu 1-2 clocote.
Pentru servit, se întinde aluatul foietaj, se unge cu gălbenuș de ou și se presară cu parmezan ras și chimen. Se taie în fâșii lungi care se dau la cuptor până se rumenesc. Nucile pecan se trag la tigaie pentru a deveni mai crocante.
Supa cremă de țelină, adică ”Supa voinicului” se servește cu delicioasele crocănțele, cu șvaițer și nuci pecan.
Poftă bună!
Din aceeași categorie, puteți încerca și rețeta "Supă olandeză din praz", care este foarte gustoasă!