Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi o reţetă de tarte cu spanac, perfecte pentru începutul de primăvară și nu numai.
Ingrediente pentru rețeta de tarte cu spanac
Mod de preparare pentru rețeta de tarte cu spanac
Spanacul se opărește în apă clocotită cu sare și puțin bicarbonat, apoi se scurge și se trage la tigaie în puțin unt cu usturoi. Se adaugă smântâna dulce, parmezan ras, sare piper și nucșoară și se amestecă pe foc până spanacul devine cremos și bine legat.
Aluatul foietaj se întinde și se decupează în forme circulare. Jumătate din forme se mai decupează odată cu un decupator cu diametrul mai mic. Se ațază formele decupate peste cele nedecupate și se lipesc cu gălbenuș de ou, creând acele vol au vent sau coșulețe pentru tarte. Se ung coșulețele cu gălbenuș de ou și se coc până se rumenesc frumos la 180 de grade.
Când se răcesc se umplu cu spanacul de asemeni răcit, se adaugă o bucată de brânză și o roșie cherry, realizând astfel delicioasele tarte cu spanac, perfecte pentru orice masă din zi.
Tot din bucătăria lu Vlăduț puteți încerca și rețeta Plăcintă cu brânză și spanac, la fel de gustoasă și din aceeași categorie.