Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune, pentru o masă mai sănătoasă și hrănitoare, rețeta Hummus libanez cu garnitură de vinete și lipii de casă, pe care a denumit-o "Gustarea Sultanului".
Ingrediente pentru rețeta Hummus libanez cu garnitură de vinete și lipii de casă
Mod de preparare pentru rețeta Hummus libanez cu garnitură de vinete și lipii de casă
Năutul se hidratează în apă rece pentru 30 de minute, apoi se fierbe în multă apă, fără a adăuga sare. Pe la jumătatea timpului de fierbere se adaugă puțin bicarbonat, pentru a se pătrunde boabele mai rapid și mai uniform. Năutul bine fiert se scurge, se trece prin blender, până devine o pastă, adăugând și pasta de susan și ulei de măsline. Când este temperat, se adaugă 3-4 căței de usturoi pisați și se potrivește gustul cu sare și zeamă de lămâie. Vinetele bine spălate și șterse se taie rondele și se ung cu ajutorul unei pensule cu ulei de măsline amestecat cu zeamă le lămâie și un cățel de usturoi zdrobit. Se așază într-o tavă, pe hârtie de copt și se presară semințe de susan alb și susan negru, rumenite ușor, în prealabil, într-o tigaie antiaderentă. Se dau la cuptor, la foc mediu pentru 7-8 minute, iar când se scot, se tartinează cu puțină pasta de ardei iute, preparată ca în această rețetă.
Se servește deliciosul Hummus libanez cu garnitură de vinete cu lipii de casă, la orice masă din zi.
Tot din bucătăria lui Vlăduț, puteți încerca și rețeta Hummus Vesel.