Pentru că este vineri, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune un delicios Tort de bezea cu cremă de vanilie, pe care l-a denumit "Îmbrățișare caldă".
Ingrediente pentru rețeta Tort de bezea cu cremă de vanilie
Pentru 2 blaturi de 24 cm: 5 albușuri 280 gr zahăr extrafin un praf de sare Pentru cremă: 5 gălbenușuri 150 gr zahăr 500 ml lapte 200 gr unt 200 ml frișcă lichidă( vanilată) 3 lingurițe esență de vanilie coajă rasă de lămâie un praf de sare Pentru decor: 200 gr ciocolată amăruie 100 gr afineMod de preparare pentru rețeta Tort de bezea cu cremă de vanilie
Pentru blaturile de bezea se mixează albușurile spumă, mai întâi cu un praf de sare, apoi cu zahărul adăugat treptat. Bezeaua obținută se întinde pe hârtie pergament în două discuri de maxim 24 cm. Discurile de bezea se coc pentru aproximativ 2 ore la 140 de grade.
Între timp, se prepară crema de vanilie. Se spumează gălbenușurile cu zahărul și un praf de sare, apoi se adaugă, în fir subțire, laptele încălzit cu coajă de lămâie în el. Se transferă compoziția pe baie de aburi și se fierbe până se îngroașă ca o budincă, iar la final se adaugă esența. Se lasă la răcit, apoi se încorporează untul spumat cu zahărul vanilat și frișca bătută.
Cum se asamblează deliciosul Tort de bezea cu cremă de vanilie. Peste primul blat de bezea se întinde cu o pensulă, un strat de ciocolată topită. Apoi se întinde un strat din crema de vanilie, se așază al doilea blat peste care se întinde restul de cremă și se decorează cu ciocolata rămasă și multe afine.
Poftă bună!