Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune în această ediție, rețeta Clătite glazurate, o nebunie de clătite picante, umplute cu ciuperci și glazurate cu brânzeturi.
Ingrediente pentru rețeta Clătite glazurate
Mod de preparare pentru rețeta Clătite glazurate
Se prepară aluatul de clătite, amestecând, mai întâi ouăle cu sare, piper și zahăr, apoi cu smântâna și făina, iar la final cu apa minerală. Se adaugă și rondele de arpagic, apoi, aluatul se lasă 10-15 minute la odihnit. Se coc clătitele într-o tigaie antiaderentă.
Pentru umplutură, se călesc ciupercile tocate mărunt, împreună cu prazul tocat rondele, în puțin ulei, asezonându-le cu sare și piper. Se adaugă vinul alb, iar când alcoolul se evaporă, se adaugă smântâna pentru consistență.
Pentru sos, se topește untul, se desface făina în el și se adagă smântâna. Se amestecă bine până se îngrăașă sosul, asezonându-l cu sare, curcuma și nucșoară, după gust.
Se umplu clătitele cu ciupercile picante, folosind tehnica sarmalelor și se așază într-o tavă unsă. Se ung clătitele cu sosul alb, apoi se presară cașcaval ras și parmezan, de asemeni, ras. Se dau la cuptor, la 200 de grade, pentru 5 minute să se gratineze frumos.
Se servesc delicioasele clătite gratinate, presărate cu rondele de arpagic, alături de niște ghebe murate.