Burger de somon cu sos de sfeclă roșie și maioneză, rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o interesantă rețetă pe bază de pește și anume, un burger de somon cu sos de sfeclă roșie și maioneză pe care a denumit-o ”Burger de somon cu sos bronze”.

Burger de somon cu sos de sfeclă roșie, decorat cu o floare din ceapă roșie

Rețeta lui Vlăduț

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, i-a surprins pe matinali cu o interesantă și spectaculoasă rețetă de burger de somon cu sos de sfeclă roșie și maioneză, în chifle cu cărbune activ.

Foarte interesant la această rețetă, pe lângă chiftelele de somon, este sosul delicios din maioneză cu sfeclă murată și ton. Este bun de-l poți servi doar cu pâine, după cum a apreciat Dani.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesară pentru a prepara și voi așa burgeri delicioși.

Burger de somon cu sos de sfeclă roșie și maioneză - Ingrediente

  • chifle de burgeri cu cărbune activ

Pentru chiftele:

  • 350-400 gr file de somon
  • 1 legătură de mărar verde
  • 1 legătură de ceapă verde
  • puțin pesmet
  • 1 gălbenuș de ou
  • sare și piper
  • puțin ulei pentru prăjit chiftelele

Pentru sos:

  • 2-3 linguri de maioneză clasică
  • 1 sfeclă roșie, murată
  • 2 linguri de muștar franțuzesc cu boabe
  • 1 linguriță de capere
  • 1 conservă de ton file
  • 1 ceapă roșie
  • sare și piper
  • În plus:

  • salată verde
  • castraveți

Rețetă de burger de somon cu sos de sfeclă roșie și maioneză - Mod de preparare

Modul de preparare al acestor burgeri, dar și al sosului de sfeclă cu maioneză este foarte simplu.

Cum se prepară burgerii de somon

Mai întâi se pregătește fileul de somon. Cu o pensetă de bucătărie se înlătură oasele, apoi se toacă mărunt, cu cuțitul.

Citește și: Pui pe sticlă la cuptor cu garnitură de orez și legume, rețetă pentru copii preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Se spală mărarul, se scurge bine și se toacă mărunt, Se curăță ceapa verde, se spală și se toacă mărunt. Se adaugă ceapa și mărarul peste somonul tocat. Apoi se adaugă un gălbenuș de ou, sare și piper și se omogenizează compoziția. Se lasă compoziția să se odihnească 10-12 minute, după care se formează chiftelele. Chiftelele de somon se aplatizează ușor și se rumenesc pe ambele părți în tigaia încinsă, unsă cu puțin ulei.

Cum se prepară sosul de sfeclă roșie cu maioneză și ton

Se pun în vasul blenderului sfecla roșie, murată și caperele scurse din conservă. Apoi se procesează până rezultă o pastă frumos colorată.

Se scurge tonul din conservă și se mărunțește, iar ceapa roșie se curăță și se toacă mărunt cu cuțitul. Se amestecă aceste două ingrediente, apoi se adaugă peste sosul de sfeclă cu maioneză. Se adaugă și muștarul franțuzesc, și dacă mai necesită, se mai potrivește gustul cu sare și piper. Se poate folosi ton în saramură, sau ton în ulei de măsline, însă trebuie scurs bine.

Citește și: Mousse de dovlecei cu legume de primăvară, rețetă de post preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani

Când toate aceste preparate sunt gata, se asamblează burgerii și se servesc cu salată verde și castraveți.

Pentru a nu pierde detalii despre cum se prepară rețeta de burger de somon cu sos de sfeclă roșie și maioneză, dar și pentru a nu rata sfaturi interesante de la Vlăduț, accesați și materialul video de mai sus.

Ultimele știri