Pui pe sticlă la cuptor cu garnitură de orez și legume, rețetă pentru copii preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un preparat destinat, în special celor mici și anume o rețetă de pui pe sticlă la cuptor cu garnitură de orez și legume,pe care a denumit-o ”Rîzi Bizi cu pui mic”.

Pui pe sticlă la cuptor cu orez, mazăre, fasole verde și morcovi caramelizați

Rețeta lui Vlăduț

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne propune să-i răsfățăm pe cei mici cu o rețetă de pui pe sticlă la cuptor cu garnitură de orez și legume, plină de savoare, vitamine și culoare.

Metoda de a prepara puiul pe sticlă la cuptor este una veche, cunoscută de toate gospodinele, dar mereu de actualitate. Carnea puiului va fi fragedă și gustoasă, aromată de la ingredientele introduse în sticlă, iar exteriorul crocant și frumos colorat.

Ingrediente pentru rețeta de pui pe sticlă la cuptor cu garnitură de orez și legume

Nu avem nevoie de ingrediente complexe pentru a prepara o mâncare gustoasă destinată celor mici.

Ingrediente pentru prepararea puilor pe sticlă:

  • 2 pui coquelet
  • sare
  • apă
  • 2 foi de dafin
  • 2 batoane de scorțișoară
  • 50 gr stafide

Ingrediente pentru garnitura de orez cu legume:

  • 250 gr orez cu bob lung
  • 200 gr mazăre
  • 1 legătură de ceapă verde sau arpagic
  • 250 gr baby morcovi
  • 1-2 linguri de miere
  • 100 gr unt
  • 250 gr fasole verde
  • câteva roșii cherry
  • 2 sticle de lapte bătut
  • 1 legătură de pătrunjel verde

Mod de preparare pentru rețeta de Pui pe sticlă la cuptor cu garnitură de orez și legume

Modul de preparare al puilor este chiar foarte simplu, la fel și garnitura de orez cu legume.

Preparare pui pe sticlă la cuptor

Mai întâi se golesc sticlele de lapte în alte recipiente. Laptele se dă la rece și se păstrează pentru a fi servit ca și sos cu cu restul preparatelor. Se clătesc bine sticlele și se umplu cu apă. În apă se adaugă și câte o foaie de dafin, un baton de scorțișoară și câteva stafide.

Puii coquelet se asezonează doar cu sare, se așază sticlele în interiorul lor și se dau la cuptor, la temperatură medie până sunt bine rumeniți la exterior și pătrunși la interior. Carnea va fi suculentă și plăcut aromată.

Citește și: Mousse de dovlecei cu legume de primăvară, rețetă de post preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani

Cum se prepară garnitura de orez cu legume

Orezul se fierbe în modul clasic, în apă cu sare, respectând proporția cantităților de 3:1. La final de fierbere se adaugă puțin unt pentru un plus de cremozitate.

Mazărea se sotează în unt cu puțină ceapă verde, atât cât să rămână al dente. O parte din ea se amestecă cu orezul. Se adaugă și pătrunjel verde, tocat mărunt, pentru un plus de prospețime, dar și de vitamine.

Citește și: Rețetă de pui cu cartofi și două sosuri, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Păstăile de fasole verde se trag la tigaie, în unt și vor fi servite împreună cu mazărea rămasă și roșii cherry, alături de restul preparatelor. Baby morcovii se spală bine și, fără a se curăța, se caramelizează cu puțină miere.

Toate aceste preparate constituie garnitura pentru delicioși pui preparați pe sticlă, la cuptor.

Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei pentru copii: Pui pe sticlă la cuptor cu garnitură de orez și legume, dar și pentru a nu pierde sfaturi interesante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.

Ultimele știri