- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Floriana Iacob, reporterul emisiunii matinale ”Super Neatza”, alături de Chef Cătălin Rădulescu, antreprenor, ne prezintă în direct cele mai interesante rețete de tartar și sfaturi pentru pregătirea acestora, dar și cum se servește rafinatul preparat.
Ce este taratarul?
Tartarul este un aperitiv în care se folosesc doar ingrediente crude, este un preparat în stil tătar cu gust foarte picant, care în rețeta clasică se prepară din carne de vacă crudă, tocată, servită cu fileuri de sardele și gălbenuș de ou crud deasupra amestecate cu un sos picant rece, din maioneză cu bucățele de albuș fiert, ceapă verde, capere și verdeață tocată mărunt.
Însă, rețete de tartar sunt o multitudine la ora actuală, iar cele mai populare sunt cu diferite tipuri de pește: ton, somon, etc.
Rețetele de tartar foarte apreciate în rândul chefileo, mai ales și sunt de multe ori prezente în probele de concursuri culinare, așa cum s-a văzut și în emisiunea ”Chefi la cuțite”
Citește și: Cum faci un delicios Trio Tartar fructat din trei feluri de pește cu trei feluri de fructe
Iată mai jos cinci rețete de tartar, pregătite de Chef Cătălin Rădulescu:
1. Tartar de somon cu avocado
Pentru rețeta acestui tartar avem nevoie de următoarele ingrediente:
- somon sălbatic
- avocado
- condimente asiatice
- icre tobico
- maioneză cu condimente asiatice
- susan alb și negru
- avocado
2. Tartar de vită
Ingrediente pentru rețeta de tartar de vită:
- mușchi de vită
- ouă
- ceapă verde
- castravete
- muștar
- unt
3. Tartar de homar
Ingrediente pentru rețeta de tartar de homar:
- homar
- sos de edamame
- sos wasabi
- avocado
4. Tartar de creveți
Ingrediente pentru rețeta de tartar de creveți:
- creveți
- avocado
- sos de citrice japonez
- semințe de susan
5. Tartar de ton roșu
Ingrediente pentru rețeta de tartar de ton roșu:
- ton roșu
- icre
- ou de prepeliță
- sos
- avocado
Citește și: Rețetă simplă și rapidă de Tartar din ton roșu cu avocado, sfeclă roșie și rodie
Cum se prepară rețetele de tartar?
Rețetele de tartar sunt cele mai simpe și mai rapid de preparat dintre rețetele de aperitive, pentru că nu trebuie nimic procesat termic. Toate ingredientele se folosesc în stare crudă: carnea, peștele, fructele de mare, legumele și fructele. Singurele ingrediente precesate care se adaugă la rețetele de tartar sunt sosurile.
Pentru prepararea rețetelor de tartar doar se toacă toate ingredientele crude în cuburi mici, aproximativ egale, apoi se amestecă, puntea de legătură dintre ele o reprezintă sosurile.
Tartarurile se prepară pe loc și se servesc imediat pentru a nu avea timp ingredientele să oxideze. Cantitatea ingredientelor nu este fixă, doar ingredientul principal va fi mai din abundență, restul se pun în așa fel încât să se obțină gustul optim al preparatului.
Tartarul se șervește, în general, cu pâine prăjită și se asamblează frumos, fie pe platouri cu ajutorul formelor cilindrice, pentru a fi vizibile cuburile de ingrediente, fie în boluri de sticlă, de asemeni pentru vizibilitate, sau direct pe felii de pâine prăjită, pe felii de citrice, de legume, etc.
Pentru a nu pierde detalii despre cele mai interesante rețete de tartar și sfaturi pentru pregătirea acestora, dar și pentru a afla ce băutură se potrivește cu fiecare tip de tartar, accesați materialul video de mai sus.
Care sunt regulile de bază pentru a avea un abdomen plat... Rețetă de aripioare picante cu garnitură de cartofi și mere și sos delicios, gătită de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dan...