Pe lângă o rețetă delicioasă de supă grecească de pui și o altă rețetă la fel de delicioasă de ciuperci în sos de bere cu muștar, chef Radu Darie, a preparat în ediția din 7 februarie 2022 a emisiunii Super Neatza și o rețetă interesantă de chiftele în sos de roșii cu harissa și multe condimente.
Este o rețetă mai specială decât rețeta clasică de chiftele în sos de roșii cu care suntem onbișnuiți, prin multitudinea de condimente adăugate ce i-a oferit un gust delicios și picant.
Chiftele în sos de roșii cu harissa și multe condimente - Ingrediente
Avem nevoie pentru această rețetă de ingrediente pentru prepararea chiftelelor și ingrediente pentru prepararea sosului.
Pentru prepararea chiftelelor:
- 500 gr carne de vită, tocată
- 350 gr carne de miel, tocată
- 1 ceapă
- 3-4 căței de usturoi
- puțin coriandru
- 2-3 ardei iuti
- 2-3 ouă
- sare și piper
Pentru sos:
- 500 gr pastă de roșii
- 250 ml apă, sau supă
- 1 vârf de linguriță cu 7 condimente
- 2-3 lingurițe de harissa
- 1-2 lingurițe de zahăr
- coriandru proaspăt
Citește și: Condimentele sunt benefice pentru sistemul digestiv. Care sunt explicațiile specialiștilor
Chiftele în sos de roșii cu harissa și multe condimente - Mod de preparare
Începem cu prepararea chiftelelor care necesită un timp de pregătire a compoziției și un alt timp de rumenirea a chiftelelor în grăsime încinsă.
Cum se prepară chiftelele din amestec de carne cu legume
Se amestecă carnea de vită cu cea de miel și se mai trec odată, împreună, prin mașina de tocat. Ceapa și usturoiul se curăță și se dau pe răzătoare. Se adaugă peste amestecul de carne tocată.
Citește și: Ciuperci în sos de bere cu muștar. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 7 februarie 2022
Ardeii iuți se trag ușor la tigaie pentru a-ți degaja aromele, apoi se curăță și se toacă mărunt. Se adaugă peste carnea tocată. Se mai adaugă sare și piper, coriandru tocat, ouăle și se omogenizează bine amestecul. Se formează chiftelele și se prăjesc în ulei încins.
Cum se prepară sosul de roșii cu multe condimente
Se călește o ceapă tocată în puțin ulei încins, se adaugă și un cățel de usturoi, apoi pasta de roșii. Se completează cu apă și se fierbe sosul, adăugând câte puțin din cele șapte condimente și harissa.
Se potrivește gustul sosului cu sare, se adaugă și zahăr pentru a-i regla aciditatea, iar când devine mai consistent se adaugă chiftelele scurse în el. Se mai prepară împreună pentru 10-12 minute la foc mic, timp în care se mai potrivește gustul cu cele necesare. La final, se adaugă coriandru proaspăt pentru un plus de aromă și prospețime.
Citește și: Supă de pui grecească. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 7 februarie 2022
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de chiftele în sos de roșii cu harissa și multe condimente, dar și pentru a vă delecta cu momente savuroase din timpul emisiunii, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Super Neatza”.
Ciuperci în sos de bere cu muștar. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 7 februarie 2022... Saltimbocca de vițel și Vitello tonnato, două rețete preparate de chef Nicolai Tand la Super Neatza, 8 februarie 2022...