Antena Căutare

Ciuperci în sos de bere cu muștar. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 7 februarie 2022

În ediția din 7 februarie 2022 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie, bucătarul îndrăgit al emisiunii, a preparat mai multe rețete, una dintre acestea fiind o rețetă de ciuperci în sos de bere cu muștar.

Muștarul adăugat în sos, oferă preparatului un gust delicios și un plus de cremozitate Galerie
Ciuperci în sos de bere cu muștar, decorate cu coriandru proaspăt, în farfurie albastră | Rețeta lui chef Radu Darie

Dacă este luni, în platoul de la Super Neatza, gătește chef Radu Darie rețete gustoase și spectaculoase, așa cum ne-a obișnuit de-a lungul timpului, de când s-a alăturat echipei de bucătari a matinalului. Una dintre rețetele gătite în ediția din 7 februarie 2022 a fost o delicioasă rețetă de ciuperci în sos de bere cu muștar.

Este o mâncare foarte gustoasă, cu textură cremoasă, simplu de preparat și cu ingrediente puține. Este un alt fel de ciulama de ciuperci, după cum și-au dat cu părerea matinalii. Dacă și voi adorați preparatele cu ciuperci, vă oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a vărăsfăța și voi cu un astfel de preparat savuros.

Ciuperci în sos de bere cu muștar - Ingrediente

  • 500 gr ciuperci champignon
  • sare și piper
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 200 ml bere
  • 2-3 lingurițe de muștar
  • 100 ml smântână de gătit
  • coriandru proaspăt, pentru decor

Ciuperci în sos de bere cu muștar - Mod de preparare

Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt. Se curăță ciupercile de impurități și se șterg cu prosoape de hârtie umezite, apoi se feliază frumos. Ciupercile nui se spală direct în apă, pentru a nu pătrunde apa printre razele acestora.

Citește și: Supă de pui grecească. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 7 februarie 2022

Se încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare și se adaugă mai întâi ceapa cu usturoiul, apoi ciupercile. Se lasă să se pătrundă ușor, amestecându-le, apoi se presară sare pentru a le ajuta să elimine din lichid și să se deshidrateze ușor.

Următorul pas constă în adăugarea berii, atunci când se evaporă lichidul lăsat de ciuperci. Se fierb ciupercile în bere până când se evaporă alcoolul și rămâne un sos brun și delicios. Apoi se adaugă smântâna amestecată cu muștarul și se mai lasă câteva minute pe foc, amestecând constant pentru omogenizare. Se potrivește gustul cu sare și piper.

Citește și: Ruladă de pui cu salsa grecească și pancetta. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 17 ianuarie 2022

La final, se adaugă coriandru verde, pentru un plus de aromă și un plus de prospețime. Sunt foarte gustoase și cremoase, potrivite pentru una dintre mesele principale ale zilei.

Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de ciuperci în sos de bere cu muștar, dar și pentru a vă delecta cu momente savuroase din timpul emisiunii, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Super Neatza”.

Supă de pui grecească. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 7 februarie 2022... Chiftele în sos de roșii cu harissa și multe condimente. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 7 februarie 2022...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x